Passejada per l'alzinar

TIPUS: Passejada
DIFICULTAT: Mitjana
TEMPS: 50 min
DISTANCIA: 3 km
AMBIT: Centre d'Informació
INICI: Centre d'informació
FINAL: Centre d'informació

Descàrregues

Sortim en direcció a l’escola Xiprers i agafem el camí de l’esquerra que s’enfila per la pineda, fins a la propera cruïlla, on ens desviem pel camí de l’esquerra, que planeja.

Deixem enrere els pins i, a poc a poc, entrem en un ambient més humit, cobert per vegetació espessa, amb alzines i arbusts de talla notable. Al cap de 15 minuts passem per sota d’una línia d’alta tensió; la vegetació més baixa, a causa de les estassades, ens permet veure el vessant oposat de la vall. El camí s’enfila suaument, després de travessar la torrentera. Als 10 minuts aproximadament, trobem un corriol a l’esquerra que baixa dret cap al fondal, des d’on es divisa Vil·la Joana i el passeig dels Plàtans.

Continuem avall, i creuem un petit rierol que passa entremig d’una vegetació herbàcia que envaeix pràcticament el camí. Al cap d’un minuts, arribem al fondal a l’esquerra del qual, amagada entre la vegetació, es troba la font Rosita.

Continuem en direcció a l’estació del Baixador de Vallvidrera, on hi ha tot un seguit de places i racons d’estada. Un cop a l’estació, podem travessar la carretera fins a l’àrea de lleure de Santa Maria de Vallvidrera o pujar altra vegada cap al Centre d’Informació del Parc.

Publicacions relacionades

Passejades a l'entorn del Centre d'Informació
Autor:Serveis Tècnics del CPNSC
Descripció de 6 itineraris per fer a peu, al voltant del Centre d'Informació del Parc i l'àrea de lleure de Sant Maria de Vallvidrera. Els itineraris estan senyalitzats en el terreny i tenen diferents nivells de dificultat i durada. Fulletó en color amb informació cartogràfica detallada
P.V.P: 0,50 €
Passejades a l'entorn de Can Coll
Autor:Serveis Tècnics del CPNSC
Descripció de 6 itineraris per fer a peu, al voltant de Can Coll, Centre d'Educació Ambiental i l'àrea de lleure del Torrent de Can Coll. Els itineraris estan senyalitzats en el terreny i tenen diferents nivells de dificultat i durada. Fulletó en color amb informació cartogràfica detallada
P.V.P: 0,50 €
El camí del pantà de Vallvidrera
Autor:Serveis Tècnics del Parc
Edició: Consorci del Parc de Collserola
Format: 10x15 cm (tancat)
Fullet desplegable d'interpretació del pantà i entorn. Amb proposta d'itineraris i joc d'observació.
P.V.P: 0.20 €