Passejada per les fonts

TIPUS: Passejada
DIFICULTAT: Baixa
TEMPS: 20 min
DISTANCIA: 1,5 km
AMBIT: Centre d'Informació
INICI: Centre d'informació
FINAL: Àrea de lleure de Santa Maria de Vallvidrera

Descàrregues

Sortim del Centre d’Informació en direcció a Vil·la Joana i baixem cap al fondal pel passeig dels Plàtans que surt a la dreta. L’adequació de l’espai es va fer respectant l’estructura que tenia antigament i reconstruint els racons d’estada al voltant de la font de Vil·la Joana, que es troba al mateix passeig, i de la font Joana, on arribem pel camí que baixa a l’esquerra.

El passeig acaba en una plaça circular on, a l’ombra de dos roures centenaris, hi ha la taula anomenada “dels Set Bisbes”, en memòria de la trobada de mossèn Cinto amb els bisbes que el visitaren. Al llarg del passeig i als entorns propers, observareu un seguit d’escultures amb siluetes i relleus d’elements naturals (fulles, petjades), peces d’un projecte de creació artística.

Continuem cap al fondal per les escales que ens porten directament a la font Vella i el seu nou sortidor més avall, vora dos magnífics plàtans. Al llarg del recorregut trobarem acàcies, castanyers d’Indies i altres espècies de jardí que acompanyen els saücs i els oms.

Seguint pel camí, torrent avall, arribem a una plaça circular amb bancs d’obra. Continuem en direcció a l’estació del Baixador de Vallvidrera, on trobem un seguit de places i racons d’estada.

Podem retornar pel camí esglaonat que puja directament a Vil·la Joana, al qual arribem en pocs minuts, o bé anar fins a l’àrea de lleure de Santa Maria de Vallvidrera, travessant la carretera.

Publicacions relacionades

Passejades a l'entorn del Centre d'Informació
Autor:Serveis Tècnics del CPNSC
Descripció de 6 itineraris per fer a peu, al voltant del Centre d'Informació del Parc i l'àrea de lleure de Sant Maria de Vallvidrera. Els itineraris estan senyalitzats en el terreny i tenen diferents nivells de dificultat i durada. Fulletó en color amb informació cartogràfica detallada
P.V.P: 0,50 €
Passejades a l'entorn de Can Coll
Autor:Serveis Tècnics del CPNSC
Descripció de 6 itineraris per fer a peu, al voltant de Can Coll, Centre d'Educació Ambiental i l'àrea de lleure del Torrent de Can Coll. Els itineraris estan senyalitzats en el terreny i tenen diferents nivells de dificultat i durada. Fulletó en color amb informació cartogràfica detallada
P.V.P: 0,50 €
El camí del pantà de Vallvidrera
Autor:Serveis Tècnics del Parc
Edició: Consorci del Parc de Collserola
Format: 10x15 cm (tancat)
Fullet desplegable d'interpretació del pantà i entorn. Amb proposta d'itineraris i joc d'observació.
P.V.P: 0.20 €