A -- a

http://www.parcnaturalcollserola.cat/html/butlleti/agendaCAT.htm

AGENDA

:: Descarregueu l'Agenda en pdf

 

ACTIVITATS ESPECIALS TARDOR

Paisatges amb sabor d’aquí: la vinya

Diumenge, 19 de novembre, a la serra

Amagades entre els boscos trobem diversitat de formes i construccions hereves d’un passat rural que ha aportat riquesa i diversitat als ecosistemes de Collserola. Els pagesos del segle XXI mantenen moltes d’aquestes explotacions (vinyes, oliveres, etc). La reserva natural de Can Balasc-La Rierada acull una vinya molt especial. Us convidem a descobrir-la. Farem un itinerari pel bosc que finalitzarà amb la visita a la masia de Can Calopa, on coneixerem el seu projecte i podrem tastar els seus vins i olis. (Preu del tast 7 €).

Coorganitzat pel Consorci de Parc de Collserola i la Cooperativa l’Olivera.

Activitat gratuïta. Places limitades. Cal inscripció prèvia, a partir del 13 de novembre, al Centre d’Informació. A partir de 8 anys. Horari: de 10 a 14 h.

On posem els peus: les pedreres d’Olorda

Dissabte, 2 de desembre, a la serra

Un itinerari per parlar del terra que trepitgem i com s’ha format, pedreres restaurades, mines subterrànies, plecs i falles que es poden observar i que també amaguen històries i anècdotes d’altres temps. En el marc de la celebració del Dia Mundial del Sòl.

A càrrec d’Eduard Bernadich, geòleg.

Activitat gratuïta. Places limitades. Cal inscripció prèvia al telèfon del Centre d’Informació: 932 803 552.A partir de 7 anys.Horari: de 10 a 13 h.

Setmana europea de prevenció de residus

Diumenges 19 i 26 de novembre, a Can Coll i al Centre d’Informació

Als dos centres trobareu: racó de llibres especialitzats i contes per a adults i nens; jocs i manualitats autoguiades sobre els residus i el seu reciclatge.

Entrada lliure. Horari de 10.30 a 14 h.

 

La Feixa dels Ocells

A partir del novembrede les 10:30 a les 13:30 hores

Podreu contemplar els ocells més comuns dels nostres boscos, camps i jardins des d’aquesta zona d’observació de Can Coll.

Al Centre d’Informació també trobareu una petita menjadora on es poden fer observacions. Servei gratuït de préstec de prismàtics i de fitxes d’identificació.

 

EXPOSICIÓ TEMPORAL

FOCUS ON BIRDS.De setembre a novembre, al Centre d’Informació i a Can Coll (diumenges)

 

La Societat Catalana de Fotògrafs de Natura presenta la seva 3a. Exposició fotogràfica, que està dedicada al món dels ocells. Autors: SCFN/ICHN

Entrada lliure. Consulteu disponibilitat de la sala. Horari de 10 a 14.30 h

A Can Coll els diumenges de 10 a 14.30 h

 

PASSEJADES TEMÀTIQUES

Una passejada tranquil·la pels entorns del Centre d’Informació, adreçades al públic en general. A càrrec dels Guies del Parc. Cal inscriure’s el mateix dia al Centre d'Informació. Preu: 1,80 € / persona. A partir de10 anys. Places limitades, 20 persones per sortida. Horari: d’11 a 13.30 h. Centre d'Informació

Desembre 2  Les deus del Pantà

Caminada seguint el fil de l’aigua que neix de les tres fonts que alimenten el Pantà de Vallvidrera. Passat i present conviuen en un espai on vegetació, fauna i humans compartim aquest preuat recurs.

D'EXCURSIÓ AMB...

Us proposem descobrir el Parc de la mà d’alguna de les entitats del territori que se’l coneixen abastament.

Itinerari matinal de 4 a 5 hores. Activitat gratuïta. Places limitades. Més informació i inscripcions al telèfon del Centre d’Informació: 932 803 552

DEPANA

Novembre

Dimarts 21   La  vall de les feixes

COLLSEROLA VERDA

Novembre

Diumenge 26   La  ruta dels maquis

Desembre

Diumenge  3  Barcelona als peus

3

VOLS COL·LABORAR?

Què et semblaria venir un dia al Parc a col·laborar en la millora d’algun dels seus espais? Si tens temps i ganes, et convidem a participar-hi!

Activitat gratuïta. Places limitades. Cal inscripció prèvia al telèfon del Centre d’Informació: 932 803 552. A partir de 12 anys. horari de 10 a 13 hores

Desembre

Diumenge 17 Font Vella de Canyelles

Anirem amb l’Associació Collserola Verda a fer el manteniment i la millora del recinte de la font i del camí d’accés.

Coorganitzat amb la Casa de l’Aigua, el Castell de Torre Baró.

DESCOBERTES EN FAMÍLIA

Un dissabte al mes us proposem una activitat per fer junts petits i grans. Una passejada acompanyada d’un petit taller o d’un joc servirà per conèixer millor Collserola. A càrrec dels Guies del Parc. Cal inscriure’s el mateix dia al Centre d'Informació. Preu: 1,80 € / persona. Menors de 3 anys gratuït. Places limitades, 20 persones per sortida. Horari: 11 h i 12.30 h.

Novembre

Dissabte 25  En marxa la menjadora dels ocells!

Quan la tardor avança i arriben els primers ocells hivernants és hora de posar a punt aquest recurs tan valuós per gaudir de la presència i l’observació d’ocells.

Desembre

Dissabte 16  Un Nadal molt natural

Traiem l’artista que tots portem dins elaborant senzilles composicions nadalenques amb la gran diversitat de recursos que ens ofereix  el bosc.

NITS D'ASTRONOMIA

Sessions d'iniciació a l'observació d'estels, constel·lacions i altres cossos celestes (a partir de 12 anys). Horari de 21 a 23 hores

Novembre

Divendres 17 a Can Coll

Torna el mite de Perseu

Perseu va ser un heroi de la mitologia grega, fill de Zeus, que va salvar Andròmeda de ser devorada per Cetus. Tota la història està escrita al cel a través de constel·lacions visibles a la tardor.

 

Una història d’amants sobre dues estrelles molt importants a l’antiguitat que podrem observar al zenit del firmament nocturn.

Desembre

Divendres 15 al centre d'Informació

Las plèiades anuncien l'hivern

Les Plèiades és el nom d’un cúmul obert d’estrelles que s’alça per l’est a les nits de finals de la tardor. A ull nu se’n veuen set i representen les set filles del gegant Atles de la mitologia grega.

Preu: 5,25 € / persona. Places limitades. Cal inscripció prèvia al telèfon 93 280 35 52 a partir del dilluns de la setmana que es fa l'activitat. S'inclou un petit refrigeri

Amb menys de 10 inscripcions s'anul·larà l'activitat. En cas de mal temps (poca visibilitat) se suspendrà l'activitat.

  

VISITES AL CASTELL DE TORRE BARÓ

De dilluns a divendres de 10 a 13 hores

Dissabtes de 10 a 17 hores. El mirador resta tancat de les 13 a les 15 hores 

Diumenges de 10 a 14 hores

Situat a la carretera Alta de Roquetes, 328 (Nou Barris-Barcelona). Es pot descarregar la programació i fer les inscripcions a castell_torrebaro@bcn.cat

 LA GRANJA DE CAN COLL

Els diumenges, visites guiades de 45 minuts. Es mostren diferents espais de la granja: la incubadora i els pollets i el tancat dels conills i el dels ànecs. Així com els corrals amb la somera, la truja, la vedella i l’aviram. Del 24 de juny a l'11 de setembre resta tancada

Horari: 11:15 h i 12:15 h. Preu: 1,80 € per persona (adults i nens a partir de 3 anys).

Cal inscriure’s el mateix dia al taulell d’informació de Can Coll. Places limitades, màxim 25 persones per visita. 

De 13 h a 13.30 h visita lliure i gratuïta només als corrals.         

ESPAI D'INTERPRETACIÓ DEL PANTÀ DE VALLVIDRERA

Obert al públic el 2n diumenge de cada mes (excepte els mesos de gener, agost i desembre). Horari de 10:30 a 14 hores

Les passejades temàtiques al pantà de Vallvidrera inclouen la visita al centre. El Centre acull l'exposició sobre el pantà i els seus entorns.

Reserves per a grups tot l'any al telèfon 932 803 552

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Ctra. de l'Església, 92. 08017 Barcelona. T: 932 803 552

MAPA WEBCONTACTEAVISOS LEGALS

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers per recollir informació estadística sobre les consultes rebudes. Si segueixes navegant, considerem que ho acceptes.