Can Borni_

Tancament temporal dels Jardins de Can Borni per obres de millora

Fins al gener de 2024, el Consorci està executant obres de rehabilitació a diferents espais i instal·lacions de l'edifici de Can Borni per millorar les condicions de l'equipament i aconseguir una reducció dels consums d'aigua i energia.


Tallada preventiva per motius de seguretat d’arbres secs i debilitats per plagues al Baixador de Vallvidrera

El dilluns 12 de febrer s’inicia als boscos del Baixador de Vallvidrera la tallada i retirada d'uns 200 arbres morts amb risc de caiguda afectats per la sequera i afectats per la plaga forestal de l'escarabat perforadors dels pins.


Horaris dels equipaments del Parc Natural durant el Nadal

Durant el període de Nadal a Reis alguns equipaments del Parc Natural de la Serra de Collserola estaran tancats per vacances.


Actuació fitosanitària sobre la població de la processionària del pi

Entre el 13 i el 17 de novembre el Consorci actuarà a diferents pinedes del Parc Natural de la Serra de Collserola per reduir les poblacions de processionària del pi. L’actuació es durà a terme principalment a Barcelona, Montcada i Reixac i a diferents zones del Baix Llobregat.


Retirada d’arbres secs i aclarida de la massa forestal al bosc de Sentmenat

La setmana del 16 d’octubre s’inicien els treballs forestals de tala i retirada d’arbres afectats per la sequera a la finca del Marquès de Sentmenat, al districte de Sarrià-Sant Gervasi entre el passeig de les Aigües i la Ronda de Dalt, amb l’objectiu de millorar la salut i resiliència de la massa forestal i la seguretat. Mentre durin les actuacions, es restringirà l’accés a tota la finca per tal de facilitar els treballs d’aclarida i d’ordenació dels accessos actuals al Parc Natural.


En reprenen els treballs de manteniment en les franges de protecció a Mas Sauró, Mas Guimbau i el Rectoret

Ja estan en marxa els treballs de manteniment de franges de prevenció d’incendis al voltant dels nuclis habitats del Parc Natural de la Serra de Collserola als barris de muntanya de Barcelona.


S’inicia la temporada de caça menor i major del període 2023-24. Dates i zones afectades

Un cop aprovat per la Generalitat de Catalunya Pla tècnic de gestió cinegètica de les Zones de Caça Controlada del Parc Natural de Collserola, a partir del 6 d’octubre s’inicia el període de caça que s’allargarà fins a final de febrer.


Activat el nivell d’alt risc d’incendis forestals al Parc Natural de Collserola

Davant l’avís d’alt risc d’incendi forestal previst per aquesta setmana, demanen extremar les precaucions en el medi natural i no accedir al Parc Natural mentre duri aquest episodi d’alerta i d’altes temperatures.


Horaris d’estiu dels equipaments del Parc Natural

Durant els mesos de juliol i agost alguns equipaments del Parc Natural estaran tancats per vacances. Us recordem que alguns aparcaments poden estar tancats temporalment durant episodis de risc d’incendi molt elevat i extrem. Abans de la vostra visita, consulteu l’estat de risc d’incendi i les restriccions d’activitats i accessos al Parc Natural al web d’Agents Rurals (Pla Alfa. Generalitat de Catalunya).


Avís: risc molt alt d’incendi forestal al Parc Natural

Degut a la situació de temperatures extremes i risc molt alt d’incendi forestal, tota la serra de Collserola es troba en nivell 2 del Pla Alfa dels Agents Rurals i altres espais naturals tenen restricció d’accessos.


Tancament de camins al turó d’en Quirze

Aquesta setmana, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, es tancaran amb cadenes diversos camins en l’àmbit del turó d’en Quirze, al terme municipal de Molins de Rei, per evitar l’accés de vehicles motoritzats (excepte vehicles de serveis i autoritzats) a aquesta zona del Parc. L’objectiu és reduir l’abocament de runes i deixalles i, així, reduir el risc d’incendi.