-- 26/09/2024

El món dels ocells torna a ser el protagonista del Parc Natural el primer cap de setmana d’octubre, amb activitats per a tots els públic per celebrar el Dia Mundial dels Ocells.

 

A les nostres terres, els ocells que migren cap al sud ens anuncien l’inici de la tardor. Aquest fenomen marca el que ja fa molts anys que coneixem com a Dia Mundial dels Ocells, impulsat per BirdLife Internacional. El primer cap de setmana d’octubre, centenars d’entitats celebrem aquesta efemèride amb activitats per donar a conèixer el món de les aus i ajudar en la seva conservació.

 

A Collserola, els dies 5 i 6 d’octubre tindran lloc activitats a diferents espais del Parc Natural per apropar-nos al món dels ocells, amb passejades ornitològiques, jocs i tallers per a totes les edats i tots els nivells, des de les persones que s’inicien fins a les més expertes.

Dissabte 5 d’octubre. Passejada “Els ocells de Collserola”
Si voleu conèixer els ocells de Collserola, apunteu-vos a la passejada temàtica al Centre d’Informació del Parc Natural, d’11 a 13.30 h.

 

Diumenge 6 d’octubre. Festa dels Ocells
Tota una matinal amb activitats lúdiques i divulgatives sobre el món dels ocells al Centre d’Educació Ambiental Can Coll., amb la participació dels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya i l’Associació Collserola Verda.

 

Totes les activitats són gratuïtes i només cal inscripció prèvia per la passejada ornitològica de dissabte 5 d’octubre al Centre d’Informació i per a algunes activitats de la Festa dels Ocells.

I si voleu conèixer més a fons el fenomen de la migració d’aus rapinyaires i altres espècies planejadores, us recomanem visitar el turó de la Magarola. Aquest és el punt de la serra des d’on l’equip d’ornitòlegs del Parc fa el seguiment de la migració, identificant i fent el recompte de totes les aus rapinyaires que sobrevolen la serralada litoral en direcció sud els mesos de setembre i octubre. El cap de setmana del 5 i 6 d’octubre, de 10 a 13 h, dos tècnics del Parc us ensenyaran a localitzar i identificar les aus que sobrevolen el turó.

compartir