Ja podeu demanar llavors al Centre de Documentació i recursos del Parc.

La varietat tradicional de tomàquet Mandó de Collserola ja té la marca de garantia 'Producte de Collserola', un distintiu per mercaderies agroalimentàries de qualitat, proximitat, territori, identitat i de temporada, produïdes a Collserola.
Enguany serà per diversos productors de la Serra la tercera temporada consecutiva de plantació i comercialització. I, el segon any, que escoles i entitats diverses poden disposar de sobres de llavors per promoure aquest saborós fruit.
El curs passat nou centres docents (escoles bressol i centres de primària i de secundària) van sembrar aquest tomàquet . En algun cas hi ha hagut retorn, com ha sigut, per exemple, l’Institut Vall d’Hebron que ens ha lliurat llavors de la seva pròpia collita.
Per demanar les llavors i informació podeu posar-vos en contacte amb al Centre de Documentació i Recursos Educatius (cdre@parccollserola.net).

 

Cultiu de tomàquet mandó al Centre d'Educació Ambiental Can Coll. Font: CPNSC

El procés:

  • Enterrem la llavor com a molt a 0,5 cm
  • Fem servir caixes, pots, etc. plens de terra flonja (substracte vegetal o compost ben madur)
  • Posem en lloc lluminós i arrecerat del fred
  • Reguem sovint i amb cura, fent servir un pulveritzador o una ampolla on hem fet petits forats al tap.
  • En 15 dies ja apareixeran les plantes
  • En 30 dies trasplantem al lloc definitiu (a l’hort, testos grans, jardineres, hort urbà, etc.)

Bona collita!

 

Més informació:

Productors del Parc que participen al projecte de recuperació de la varietat:

  • Can Domènec (El Papiol / Sant Cugat del Vallès)
  • La vinya de Can Font (El Papiol)
  • Can Bofill (Molins de Rei)
  • L’ortiga / Can Montmany (Valldoreix / Sant Cugat del Vallès)
  • El Llaurador de la Floresta (Sant Cugat del Vallès)
  • Can Vilagut (Molins de Rei)
  • Can Santoi (Molins de Rei)
  • Can Mandó (Vallvidrera – Barcelona)

 

CPNSC, 13/03/2017
 

compartir