Com ja va sent tradicional, el Parc Natural de Collserola s’afegeix a la celebració del Dia Mundial dels Ocells amb propostes per a descobrir i gaudir del món dels ocells,  gratuïtes i per a tots els públics, a diferents llocs del Parc.   

L’activitat central serà diumenge 4 d’octubre a Can Coll CEA on es celebrarà La Festa dels Ocells. Des de les 10.30h fins a les 14h es podrà participar en tallers, xerrades, passejades, contacontes, mostra de rastres i restes…  Enguany recomanem especialment la xerrada-passejada que faran representants de l’Institut Català d’Ornitologia, sobre els projectes d’investigació de ciència ciutadana al voltant dels ocells i també el taller que realitzarà la botiga Oryx sobre la transformació dels jardins en racons acollidors pels animals: parlarem de llibres, menjadores, abeuradors, caixes-niu…

El dissabte 3 d’octubre al Centre d’Informació també es realitzaran dues passejades guiades, a les 11 h i a les 12.30 h, per a descobrir quins són els ocells que viuen als nostres boscos. També s’hi instal·larà un punt d’informació ornitològica, amb llibres, guies i contes. I els més petits podran retallar i emportar-se una careta de xoriguer.

Finalment, el dissabte 3 i el diumenge 4 seran els darrers dies d’observació guiada per ornitòlegs experts al turó de la Magarola on des del primer dia de setembre s’hi està fent 27èna Campanya de Seguiment de la Migració de Rapinyaires. Ja s’han comptabilitzat cap a 1.700 àguiles, aligots, falcons, esparvers… Podeu pujar al Turó de les 10h a les 13h.

El Dia Mundial dels Ocells és la principal celebració participativa que organitza BirdLife Internacional a escala mundial, i que a nivell català està coordinat per SEO/BirdLife Catalunya.

Les diferents propostes de l’edició d’enguany van encaminades a integrar la natura a la vida de les ciutats, a mantenir i millorar la salut de la biodiversitat que ens envolta en la nostra vida diària, sabent que així aconseguirem millorar la nostra pròpia salut.

Cartell de la Festa

Programa d’activitats:

— Festa dels Ocells

Can Coll, diumenge 4 d’octubre de 10:30 a 14 h

— Sessió de camp i xerrada sobre projectes de ciència ciutadana.
A càrrec d’Abel Julien (ICO).

—Taller “La transformació dels jardins com a lloc d’acolliment d’ocells”.
A càrrec de la botiga Oryx.

—Exposició sobre la migració dels rapinyaires a Collserola
i sobre el seu seguiment.

—Punt d’informació ornitològic.

—Taller plàstics:  “Un ocell a la meva ma” i “Pop-upd’ocells”.

—Passejades guiades.

—Taller “Reconèixer els ocells dels nostres parcs i jardins”.

—Mostra de llibres i contes per a infants.

I per acabar … sessió de contacontes d’ocells

— I també…

Centre d’Informació, dissabte 3 d’octubre

—Passejada guiada “On són els ocells de Collserola?”,
a les 11 h i a les 12.30 h.

—Tallers autoguiats i informació ornitològica.

Turó de la Magarola

27a Campanya d’observació i seguiment de la migració.
Caps de setmana, de l’11 de setembre al 4 d’octubre de 10 a 13 h.

Activitats gratuïtes i per a tots els públics

 

Més informació

 

CPNSC, 28 de setembre de 2015

compartir