Com ja va sent tradicional, el Parc Natural de Collserola s’afegeix a la celebració del Dia Mundial dels Ocells amb diferents propostes que, ben segur, us faran descobrir, aprendre i gaudir. Són activitats gratuïtes i per a tots els públics  i es fan a diferents llocs del Parc.  

Arriba la tardor i ens porta de bracet una nova convocatòria del Dia Mundial dels Ocells, que celebrarem enguany el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre. Una excel·lent ocasió per apropar-nos al món de les aus, aquests companys del nostres paisatges que ens hi aporten vida, color i  alegria. Cants, reclams, veus, refilets… que impensable el Planeta sense les seves melodies!!

El dissabte dia 1, al Centre d’Informació podreu passejar tot descobrint els ocells del Parc de Vallvidera, acompanyats per l’equip de Guies del Parc. També visitar l’exposició d’escultures, aquarel·les i xilogravats de Sergi Ricart, un artista de Cerdanyola del Vallès enamorat de la fauna. L’exposició s’allargarà fins l’11 de desembre.

L’activitat central serà diumenge 2 d’octubre a Can Coll CEA on es celebrarà La Festa dels Ocells. Des de les 10.30h fins a les 14h es podrà participar en tallers, xerrades, exposicions, jocs, manualitats… Us recomanem especialment el taller “Escoltant la natura” amb Eloïsa Matheu, l’exposició d’en Sergi Ricart  i també conèixer els nous amagatalls (hydes) de la Feixa dels Ocells. Acabarem la jornada cantant i ballant amb la cia. Pengim-penjam.

Precisament el primer cap de setmana d’octubre acaba la Campanya de seguiment de la migració de rapinyaires, al Parc de Collserola ja anem per la 28è edició. Al Turó de la Magarola trobareu ornitòlegs del Parc que us ajudaran en les identificacions. Ja s’han comptabilitzat cap a 1.000 àguiles, aligots, falcons, esparvers… El repte d’enguany serà veure si es superen els 2.500 avistaments de la campanya del 2015, un any excepcional!!

El Dia Mundial dels Ocells és la principal celebració participativa que organitza BirdLife Internacional a escala mundial, i que a nivell català està coordinat per SEO/BirdLife Catalunya. 

 
Cartell – programa del Dia Mundial dels Ocells 2016  
Imatges de la la celebració del Dia Mundial dels Ocells l'any 2015  

 

Més informació:

 

CPNSC, 24/09/2016

compartir