-- 09/05/2019

Algunes entitats han triat el Parc Natural de Collserola per a realitzar diferents actuacions de neteja dins del marc de la 6a edició del Let’s Clean Up Europe, una campanya de voluntariat ambiental que promou accions de recollida de deixades als espais naturals. L’objectiu d’aquesta cita que coordina l’Agència de Residus de Catalunya, és alertar sobre la gran quantitat de residus que s’hi llencen de manera incontrolada en aquests espais. Algunes entitats han triat el Parc Natural de Collserola per a realitzar diferents actuacions de neteja dins del marc de la 6a edició del Let’s Clean Up Europe, una campanya de voluntariat ambiental que promou accions de recollida de deixades als espais naturals. L’objectiu d’aquesta cita que coordina l’Agència de Residus de Catalunya, és alertar sobre la gran quantitat de residus que s’hi llencen de manera incontrolada en aquests espais.

Aquest any el Let’s Clean up Europe es celebrarà del 10 al 12 de maig, tot i que també es faran algunes actuacions altres dies d’aquest mes i fins i tot, de juny.  Al Parc Natural de Collserola s’hi realitzaran les següents propostes, la major part d’elles organitzades de forma conjunta pel Consorci del Parc, algun Ajuntament  i diferents entitats:

  • 10 de maig, BCN Fòrum District, i treballadors de diferents hotels de Barcelona. Acció de neteja a la zona de Torre Baró (Barcelona)
  • 10 de maig, INS Balmes. Acció de neteja a la zona propera al castell de Torre Baró (Barcelona)
  • 10 de maig, treballadors de LAFARGE, amb ACER. Acció de neteja als espais propers a l’empresa. (Montcada i Reixac).
  • 11 de maig, Ajuntament de Sant Just i l’AVV Mas Lluí. Acció de neteja. (Sant Just Desvern)
  • 11 de maig, Ambientubers. Acció de neteja a una zona propera al cementiri. (Cerdanyola del Vallès).
  • 12 de maig, L’associació Collserola Verda i L’AMPA de l’EM La Sínia de Cerdanyola del Vallès. Acció de neteja a una zona de Cerdanyola propera al cementiri. (Cerdanyola del Vallès).
  • 19 de maig, ACER i Lafarge, acció de neteja a la zona del turó de Montcada. (Montcada i Reixac)
  • 2 de juny, l’INS Olorda, Amics de Sant Feliu i Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. Acció de neteja en un espai d’aquest municipi. (Sant Feliu de Llobregat)

Enguany, en algunes de les actuacions s’utilitzarà l’app E-litter per registrar la tipologia de les deixalles recollides. Les del Parc es sumaran a les d’altres actuacions i serviran per fer una fotografia de les deixalles recollides durant l’edició d’enguany. .

El Lets Clean Up Europe està coordinat a nivell català per l’Agència de Residus de Catalunya, i té com a objectius alertar la societat europea sobre la gran quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada als espais naturals, i promoure accions de recollida dels que s’han abocat en boscos, platges, rius, etc. Forma part del programa de la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Aquesta setmana s’està realitzant la Ultra Clean Marathon que recorrerà del 5 a l’11 de maig diferents punts de Catalunya amb l’objectiu de recollir les deixades llençades al medi natural. El recorregut es farà a peu, en bicicleta i en caiac. Enguany no passarà pel Parc Natural.

compartir