Nova guia d’itineraris per endinsar-nos en el passat de la serra.

S’ha editat un nou recull d’itineraris per Collserola sota el títol Excursions per la història de Collserola. L’autor és Iñaki Núñez un muntanyenc veterà i un apassionat de la natura. Un bon coneixedor de la serra que, des de fa anys, forma part del grup de Voluntaris de Collserola.

La guia forma part de la Col·lecció Azimut, de Cossetània Edicions, i ha estat guardonada amb el XIV Premi Vèrtex, de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

L’acte de presentació es va fer al Centre Excursionista de Catalunya (CEC), el passat 25 de març, i hi van intervenir a més de l’autor de la guia el Sr. Ignasi Forcada, Vicepresident segon del CEC, el Sr. Francesc Vila, Director de la revista VERTEX, el Sr. Jordi Ferré, Director de l’Editoral Cossetània i el Sr. Marià Martí,  Director Gerent del Consorci.

Aquesta nova publicació compren vint-i-quatre recorreguts que permeten redescobrir jaciments prehistòrics, ermites romàniques, castells, masos, marges de feixes i altres restes d’edificacions, testimonis tots ells de l’ocupació i transformació d’aquest territori al llarg dels segles. Una invitació a passejar per Collserola sense presses, gaudint del paisatge i amb la mirada posada en la història. Una molt bona proposta.

 

Més informació:

 

CPNSC, 7 d’abril de 2015

compartir