Un grup d’amics de Sant Cugat del Vallès que, de manera voluntària, treballen per preservar el patrimoni del seu municipi, i en especial el situat a Collserola. 

Amb motiu de  la celebració d'aquest senyalat aniversari s’ha editat el llibre «Memòries de la Penya Regalèssia. Recordades per Miquel Garrell i Grau. Des de 1939 fins 2014» on es fa balanç dels 75 anys del grup.

Allò que va començar l'any 1939 com un grup d'amics de Sant Cugat del Vallès que es reunien els diumenges a la tarda a jugar a futbol, amb el pas dels anys va esdevenir un grup de ciutadans implicats de forma voluntària en la preservació del patrimoni de Sant Cugat i en especial de Collserola. Ara també com Associació per la preservació del Patrimoni Cultural de Sant Cugat (APAC), continuen la seva tasca.

Entre els projectes desenvolupats per aquest ciutadans entusiastes, cal assenyalar com a més emblemàtics la restauració de l'ermita de Sant Medir i del Forn Ibèric (al costat de l'ermita de Sant Adjutori).

La seva tasca és centra sobretot a les ermites, de les quals se n’ocupen arranjant-les, millorant-les i netejant-les. La més coneguda és la de de Sant Medir però també se n’ocupen de la de Sant Crist de Llaceres i de la de Sant Domènec, les que obren els matins de cada segon diumenge de mes i cada primer diumenge de mes respectivament.

Avui aquesta colla d’amics, que ha anat incorporant nous membres, continua la seva tasca vetllant també pel bon funcionament i preservació d'elements tan populars com les fonts del Parc.

Des del Consorci els volem agrair la feina feta.  Per molts anys!

La Penya Regalèssia a l’ermita de Sant Medir. Font: www.santmedir.org

Més informació:

 

CPNSC, 2 de març de 2015

compartir