-- 06/10/2020

Unes actuacions marcades per la pandèmia i realitzades amb grups més petits però que han recollit un alt volum de deixalles posant en relleu una de les problemàtiques del Parc Natural, els abocaments incontrolats i, malauradament també, l’augment de deixalles a espais com miradors, àrees de lleure i altres zones d’esbarjo.

L’edició d’aquest any del Let’s clean up Europe ha estat molt especial. La pandèmia de la Covid 19 va obligar a anul·lar la celebració en les dates habituals – del 8 al 10 de maig- i a buscar-ne de noves al setembre, del 18 al 20. Es va decidir fer-la aquest mes per la previsió que la pandèmia, amb el fred, podia revifar més endavant. Aquesta situació i  les noves dates no han fet possible que s’hi puguessin implicar els grups escolars i algunes entitats que tenen aturada la seva activitat. Les mesures a tenir en compte per a la prevenció del contagi també han incidit en la composició i el funcionament dels grups. Aquest esdeveniment d’entrada és volgudament massiu, i per això enguany s’ha hagut de fer un esforç per poder organitzar els grups més grans en diferents grups familiars o de 10 persones com a màxim, que han actuat de forma paral·lela a la mateixa zona o a zones properes. 

Malgrat tot això, i com ja va succeint en anys anteriors, la celebració del Let’s clean up, que coordina l’Agència de Residus de Catalunya, ha estat acollida amb molt d’entusiasme per la ciutadania i ha resultat molt positiva pel Parc. I més, si tenim en compte que el desconfinament ha causat un ús massiu de la serra i per desgràcia, l’augment de deixalles en espais com els miradors, les àrees de lleure, o altres zones. 

Enguany s’han dut a terme 8 actuacions que han estat organitzades o coordinades pel Consorci, els  ajuntaments de Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, el Districte d’Horta- Guinardó de Barcelona, el Centre de Natura de Can Soler, 11 entitats: La Horda, BCN Fòrum Disctrict, AVV Mas Lluí, A. Seny i Ordre, Fridays 4 future Sant Feliu, la Revolta, Amics de la Natura de Sant Feliu, ADF Sant Feliu, Nova Acròpolis, WWF i Castellers de Barcelona; i una empresa, Educambient.

Durant els 5 dies en què s’han fet activitats hi han participat unes 321 persones aproximadament, que han actuat a 7 zones de 5 municipis del Parc Natural. Entre totes elles han recollit i classificat més de 2.300 kg d’escombraries i una bona varietat de voluminosos. 

El Let’s Cleaun Up Europe té com a objectiu visualitzar el problema de la gran quantitat de residus que generem i que en molts casos, incomprensiblement, van a parar als espais naturals. Per aquests suposa un bon ajut pel que fa a la sensibilització sobre el problema i una bona col·laboració a la seva millora i conservació. 

Moltes gràcies a totes les entitats i empreses col·laboradores i a les persones que hi han participat!!

compartir

Més informació

Les dades:

    • 5 dies d’activitat a 7 zones del Parc
    • Accions a 5 municipis diferents
    • 8 actuacions
    • 11 entitats participants: La Horda, BCN Fòrum Disctrict, AVV Mas Lluí, A. Seny i Ordre, Fridays 4 future Sant Feliu, la Revolta, Amics de la Natura de Sant Feliu, ADF Sant Feliu, Nova Acròpolis, WWF i Castellers de Barcelona; i una empresa, Educambient
    • Amb la col·laboració dels ajuntaments de Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Barcelona (Districte Horta-Guinardó) i el Centre de Natura de Can Soler

Total deixalles: 2.300 kg