Un estudi realitzat pels investigadors de l’Estació Biològica del Parc Natural mostra quin ús fan altres vertebrats de les latrines de geneta. La recerca es va presentar a l’últim congrés de la SECEM (Sociedad Española para la Conservación y Estudio de los Mamíferos).

Diferents seguiments realitzats al Parc Natural han estudiat la població de genetes (Genetta geneta) a Collserola. Des de fa 4 anys, es fa un seguiment, a llarg termini i mitjançant mètodes de trampeig fotogràfic, de la fauna del Parc. Un dels punts estudiats són les latrines de geneta. Tot i que l’objectiu inicial era la fotoidentificació dels diferents individus a les seves latrines, aquest seguiment ha servit per posar en evidència quin ús en fan altres espècies dels excrements d’aquests animals.

Amb l’anàlisi de les observacions s’ha vist que fins a vint-i-cinc espècies diferents de vertebrats han visitat aquests punts. Tot i que moltes de les visites són merament ocasionals, algunes es poden relacionar amb una recerca de recursos, o bé buscant materials per construir nius i caus o bé a la recerca d’aliment entre els excrements. En altres casos s’ha vist que la presència de l’animal és per una interacció olfactiva amb el lloc.

 

Aquest estudi és pioner a la regió mediterrània i ens mostra un tipus d’interacció entre espècies, segurament sorprenent en alguns casos, i poc documentada.

CPNSC, 18/12/2015

compartir