El tomàquet Mandó de Collserola és una varietat tradicional conservada durant generacions a la masia de can Mandó i recuperada amb la feina feta amb la Fundació Miquel Agustí. De les 80 plantes de la varietat recuperada l’any 2011, es va passar a la darrera collita del 2021, a més de 2000, plantades per 10 productors de Collserola, formant part del projecte Alimentem Collserola i de l’associació Collserola Pagesa.
A Viquipèdia. Ara a aquesta enciclopèdia lliure, disponible a Internet i editada de manera col·laborativa, podeu trobar-hi l’entrada tomàquet Mandó de Collserola, un bon lloc per saber més de les característiques d’aquesta varietat, la història, referències a estudis, etc.
Setè curs a l’escola. A la nostra zona, en general, l’època de plantar tomàquets comença a l’abril, però a l’escola podeu avançar-vos. Busqueu un lloc protegit del fred i sembreu ja les vostres llavors de Mandó de Collserola, d’aquesta manera, abans d’acabar el curs podreu gaudir d’uns bons tomàquets. Si no heu conservat les llavors de l’any passat, podeu disposar novament de llavors demanant-les al CDRE. I, com altres anys, els centres docents, junt amb les llavors, també podeu disposar d’un recull de materials educatius en préstec.
Projecte HARNESSTOM de participació i ciència ciutadana. També amb la fundació Miquel Agustí podeu participar en un projecte europeu que impulsa activitats per recuperar el sabor del tomàquet. Hi trobareu una enquesta en línia per conèixer les preferències de la ciutadania i activitats participatives de recerca per millorar el conreu de diverses varietats de tomàquet. Les persones participants rebran llavors de cinc varietats diferents.
compartir
Més informació
- Centre de Documentació i Recursos Educatius de Collserola
- Alimentem Collserola
- Recursos: Som pagesos… del tomàquet Mandó de Collserola
- Tomàquet Mandó de Collserola al Parc
- Tomàquet Mandó de Collserola a Viquipèdia
- Marca de Garantia producte de Collserola
- Pla agropecuari del Parc Natural de Collserola