-- 30/05/2019

El Parc Natural de Collserola acollirà diferents activitats de la Setmana de la Natura, una campanya que vol conscienciar sobre la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural.

Entre l’1 i el 9 de juny, s’organitzaran centenars d’activitats arreu de Catalunya per conscienciar la societat de la necessitat de conservar el nostre patrimoni natural dirigides a totes els públics i a molts espais diferents.

Enguany es vol aprofitar per divulgar la problemàtica de les espècies exòtiques invasores, tant de flora com de fauna, i implicar la ciutadania en la seva detecció i erradicació.

Al Parc Natural de Collserola es faran més de 20 activitats diferents durant tota la Setmana. S’organitzaran de forma conjunta entre el Consorci, altres equipaments i institucions situats al Parc i diferents entitats, centres educatius  o empreses que s’han animat a realitzar-les perquè la Setmana és un bon motiu i alhora el Parc és un bon escenari per fer-ho.

Des de l’any passat, un àmbit de treball en xarxa de la Setmana de la Natura també són les biblioteques. Collserola també s’hi afegeix, concretament s’ha organitzat amb la Biblioteca Central de Cerdanyola i amb el Servei de Medi Ambient de l’ajuntament d’aquesta localitat, un seguit d’activitats conjuntes sobre el tema de les papallones.

Les activitats, segons tipologia, seran les següents:

Activitats de voluntariat:

Visites, exposicions,  xerrades i/o sortides guiades:

També cal destacar altres activitats que s’han organitzat als municipis del Parc al voltant de les espècies de fauna exòtiques i en concret sobre la vespa asiàtica. Dimecres 5 de juny a la sala de plens de l’EMD Valldoreix i dijous 6 de juny al CC de Vallvidrera s’han programat xerrades informatives al voltant d’aquesta problemàtica.

Tota la informació sobre aquestes i la resta de propostes de la setmana està disponible al web de la setmana: www.setmananatura.cat

La Setmana de la Natura és una iniciativa conjunta de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), -entitat de la que és soci el Consorci del PN de la serra de Collserola, i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT). Compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa” i la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Forma part de la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible.

Per a les entitats sense ànim de lucre és una oportunitat per mostrar els projectes o actuacions que estan realitzant, i per a la ciutadania, el moment perfecte per conèixer associacions i col·lectius on poder col·laborar en la conservació del medi ambient i del patrimoni natural.

compartir