-- 08/09/2023

El dissabte 9 de setembre s’inicia la campanya anual d’observació i seguiment de la migració d’aus al Parc Natural, una tasca que no ha estat interrompuda en els darrers 35 anys, ni tan sols en els anys de pandèmia. Us convidem a pujar al turó i descobrir el pas de les aus rapinyaires per Collserola.
Al web del Parc podeu consultar les dades de les espècies observades dia a dia fins el diumenge 8 d’octubre, darrer dia de la campanya i que enguany coincideix amb la celebració del Dia Mundial dels Ocells a Collserola.

Comença una nova campanya de seguiment de la migració de tardor al turó de la Magarola. Amb aquesta edició arribem als 35 anys de seguiment científic d’ocells rapinyaires al Parc!

 

Entre setembre i octubre es poden albirar des del Parc Natural de Collserola diferents espècies de rapinyaires i ocells planadors en la seva migració cap al sud, a les zones d’hivernada. Persones expertes en la identificació dels rapinyaires fan el seguiment des del turó de la Magarola, una talaia privilegiada per observar aquest fenomen.

 

Si voleu participar d’aquesta experiència, us esperem els caps de setmana i festius del 9 de setembre al 8 d’octubre, en horari de 10 a 13 h,  al cim del turó per mirar el cel en companyia de l’equip d’observació del Parc Natural, que us ajudarà a reconèixer les diferents espècies d’aus rapinyaires, i també d’altres, que hi sobrevolen.

Com cada any, al web del Parc s’actualitzen les dades del registre d’espècies observades dia a dia. També s’hi poden descarregar diferents materials divulgatius i un mapa amb la localització del turó.

 

Aquesta campanya científica i divulgativa, que ja ha arribat a la seva 35a edició, va començar a finals dels anys 80, després de constatar que un petit grup de joves ornitòlegs pujaven al punt geodèsic del turó de la Magarola i sempre que podien feien observacions de la migració post-nupcial de rapinyaires. L’any 2022 es van comptabilitzar 2.363 ocells rapinyaires durant els dos mesos del seguiment i les espècies més destacades respecte anys anteriors van ser l’aligot comú i l’esparver.

compartir