-- 27/09/2022

Un any més, el Parc Natural de Collserola s’afegeix a la celebració d’aquesta efemèride ambiental amb diferents activitats, gratuïtes i per a tots els públics, per descobrir i gaudir del món dels ocells.

El primer cap de setmana del mes d’octubre se celebra a tot el món el Dia Mundial dels Ocells, una fita impulsada per BirdLife Internacional (entitat que enguany compleix 100 anys) i que compta amb la participació a escala local d’un gran nombre d’entitats i administracions que porten a terme accions per donar a conèixer el món de les aus i com podem millorar la seva conservació.

 

D’aquesta manera, al llarg de dissabte i diumenge tindran lloc activitats relacionades amb l’ornitologia, en diferents espais del Parc i adaptades a tots els nivells: per a persones més expertes, per a aquelles que s’inicien en el món de les aus, per als més petits de la casa i per fer en família.

 

Si voleu saber més sobre el fenomen de la migració dels ocells, en especial les rapinyaires i altres espècies planejadores, us animem a apropar-vos al turó de la Magarola dissabte i diumenge de 10 a 13 h. Allà, des d’inicis de setembre els ornitòlegs del Parc vigilen el cel identificant i comptant les aus rapinyaires que sobrevolen la serralada Litoral en direcció sud. Seran les dues darreres jornades de la 34a campanya de la Magarola en què dos tècnics del Parc us ensenyaran a localitzar-les i identificar-les.

 

Si el que voleu és conèixer els ocells de Collserola, us animem a apuntar-vos dissabte 1 d’octubre a la passejada temàtica “Vols d’ocells” (d’11 a 13:30 h). Una sortida ornitològica acompanyats amb l’equip d’educació per descobrir les espècies presents als entorns del Centre d’Informació del Parc. 

I per últim, diumenge 2 d’octubre entre les 10:30 i les 13:30 h, el Centre d’Educació Ambiental de Can Coll tornarà a acollir la “Festa dels Ocells”, tota una jornada lúdica i divulgativa dedicada als ocells amb un bon grapat de propostes. Enguany, a més de passejades per iniciar-se en l’observació d’ocells amb préstec gratuït de prismàtics, podreu gaudir de tallers i manualitats per totes les edats (dibuixar murals d’ocells en 3 dimensions i construir mòbils amb fusta), jocs i gimcanes com el de “Rapinyaires al vol” i també unes sessions teatralitzades amb el títol “Contes d’ocells per volar amb la imaginació”. 

 

Totes les activitats són gratuïtes i només cal inscripció prèvia per la passejada ornitològica de dissabte 1 d’octubre al Centre d’Informació.

Per més detalls sobre totes les propostes consulteu els següents enllaços:

 

#Magarola:

https://parcnaturalcollserola.cat/agenda/observacio-de-la-migracio-de-les-aus-rapinyaires-2022/

 

#FestadelsOcells: 

https://parcnaturalcollserola.cat/festa-dels-ocells-2022/

 

#Passejada temàtica de l’Agenda del Parc:

https://parcnaturalcollserola.cat/agenda/vols-docells-2022/

compartir