-- 19/04/2024

La taula és un espai de coneixement i intercanvi entre les entitats que col·laboren en la conservació i millora de Collserola i el personal tècnic del Consorci.

El passat 24 de febrer es va celebrar al Centre d’Informació del Parc l’11a Trobada de la Taula d’Entitats Col·laboradores amb el Parc, la primera de les tres trobades previstes cada any, amb 18 representants d’11 entitats, i personal de l’equip tècnic del Consorci.

 

Com és habitual a cada primera trobada de l’any, es va presentar el balanç de cadascun dels programes de foment de la participació i suport al voluntariat de l’any anterior, així com els objectius i aspectes més rellevants per a l’any en curs. Durant tot l’any 2023 van participar més de 50 entitats, 34 centres del món educatiu i 17 empreses, amb un total de més de 4.500 persones. Es van fer al voltant de 200 actuacions i diverses taules i espais de treball per tractar temes de la gestió del Parc Natural.

 

A continuació, una representant de l‘Associació d’Amics del Monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron va presentar el projecte que estan duent a terme de divulgació de l’existència d’aquesta construcció i de recuperació d’alguns dels seus espais. 

 

El gerent del Consorci, Raimon Roda, va explicar en quin moment es troba el procés de redacció del pla de gestió global de la riera de Vallvidrera, que es va reprendre l’any 2021, i va convidar les entitats a participar-hi.

 

En l’espai Tast de Parc es va parlar de l’actualitat de diferents temes i gestions del Parc Natural:

  • De l’afectació de la sequera al Parc Natural i a la biodiversitat. 
  • Dels dos grups de treball que han sorgit a partir de propostes del consell consultiu, com el de gestió forestal, sequera i incendis o el que en un futur es crearà sobre l’ús públic físico-esportiu. 
  • De l’estat del Projecte de recuperació de fonts de Barcelona amb fons econòmics del NextGeneration. 
  • De la tasca de catalogació i recuperació de les basses d’aigua del Parc Natural i a proposta d’un dels assistents, de l’estat de les de la vall de Can Masdeu.
  • De les activitats programades pel Consoci per celebrar el Dia Mundial de l’Aigua.

 

En el torn de preguntes i consultes es va parlar de la situació de la processionària als boscos de la serra, de la gestió que es fa de la biomassa i de les tallades d’arbres.

La Taula d’Entitats Col·laboradores amb el Parc és un espai de coneixement i intercanvi entre les entitats que col·laboren en la conservació i millora de Collserola i el personal tècnic del Consorci. 

compartir