El projecte que es va iniciar la tardor del 1991, ja ha complert 25 anys de vida. Més de 600 persones hi han participat i han deixat la seva empremta al Parc.

Aquesta tardor farà 25 anys que es va iniciar el projecte Voluntaris de Collserola amb l’objectiu d’implicar a la ciutadania en la gestió i conservació de Collserola. L’inici de la celebració es va fer coincidir amb la Trobada de primavera del projecte, que enguany es va fer el 21 de maig, a la casa Nova de l’Obac (PN Sant Llorenç del Munt i l’Obac). Aquell dia es van reunir 83 persones: entre voluntaris i voluntàries actuals, alguns exvoluntaris i tècnics del Consorci que estan o han estat vinculats en algun moment al projecte. Va ser un dia de retrobaments, de descoberta de la zona i sobretot, d’afirmació del fet voluntari.

Durant la propera tardor es duran a terme altres activitats com la revisió i el manteniment de l’itinerari dels voluntaris que es va marcar per la zona propera al Centre d’Informació,  amb motiu de la celebració dels 10 anys, o el muntatge d’un racó sobre el projecte al Centre de Can Coll.  

En moment d’inici del projecte al Parc ja hi havia em marxa diversos programes educatius adreçats al món escolar – a Can Coll i a Mas Pins- i una Agenda d’activitats que oferia la possibilitat de compartir els valors del Parc amb totes les persones interessades. Calia però una proposta que ens permetés acostar la ciutadania i animar-la a què s’impliqués i col·laborés amb el Consorci en la gestió i el funcionament del Parc, en la divulgació dels seus valors  i a donar un cop de mà en la seva conservació i millora. I amb aquest propòsit es va dissenyar Voluntaris de Collserola.

Així el 20 d’octubre de 1991 s’iniciava la col·laboració amb el Consorci, d’un grup de 60 persones. Després d’un període de formació, començaven la seva tasca de suport fent, el Dia de Collserola, el servei d’acolliment al públic en els Busos de Parc.

Vist en perspectiva, podem dir que al llarg d’aquests anys el projecte ha aconseguit crear un espai, un escenari on s’han trobat fins a 638 persones que s’estimen la serra i que gaudeixen compartint-la amb d’altres. Dins dels voluntaris actuals hi ha persones que porten 25 anys i altres que només porten mesos, però tots tenen en comú aquest entusiasme i les ganes de col·laborar. I totes elles han signat el seu Compromís anual amb el Parc.

Trobada de celebració dels 25 anys del projecte. Font:CPNSC

Més informació:

 

CPNSC, 22/06/2016

compartir