En el marc del curs ‘Caminar Barcelona’, una trentena d’estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) van visitar diferents espais de la serra per abordar l’espai de transició ciutat – Parc Natural
La sessió, promoguda pel Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC), es va realitzar el passat dimecres 19 de febrer de 2020.
Els participants eren una trentena de estudiants de procedència ben diversa: Itàlia, França, Alemanya, països àrabs, Llatinoamèrica, Canadà, Escandinàvia i Espanya (4, dels quals 1 català). Al capdavant hi anaven els professors Ferran Sagarra i Isidre Santacreu.
L’activitat va consistir en una passejada acompanyada per un tècnic designat pel Consorci, l’arquitecte Josep Mascaró. La visita abordà el gradient de l’espai de transició urbà – parc, que començà a l’estació superior del funicular de Vallvidrera i va baixar fins al pantà, on s’explicà la història i el funcionament antic i actual del pantà de Vallvidrera i de la mina Grott i l’evolució del territori i d’aquestes implantacions humanes que avui dia constitueixen un important patrimoni històric i arquitectònic, així com un espai de biodiversitat.
Aquest curs, que es repeteix exitosament any rere any, pretén donar a conèixer les diferents realitats que composen la ciutat de Barcelona, entre les quals hi ha el Parc Natural de Collserola, de presència significativa, com a peça estratègica de la seva infraestructura verda.
La visita va concloure al Centre d’Informació del Parc, on els va rebre el seu director Marià Martí, que va fer una presentació del parc i tot seguit s’encetà un col·loqui.