-- 17/06/2024

Entre el 15 de juny i el 15 de setembre entra en vigència el Decret 64/1995 de prevenció d’incendis forestals a Catalunya. Enguany, el Dispositiu de Prevenció d’Incendis de l’àrea metropolitana ja porta més de tres setmanes en funcionament. Tot i les darreres pluges els boscos encara no s’han recuperat de la sequera acumulada i el Consorci demana prudència a la ciutadania davant la situació crítica de la vegetació. 

En aplicació del Decret de la Generalitat de Catalunya pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals, es recorda que a menys de 500 metres de terrenys forestals resta prohibit:

  • ENCENDRE FOC sigui quina sigui la seva finalitat.
  • CREMAR ROSTOLLS, MARGES I RESTES D’APROFITAMENTS forestals, agrícoles o de jardineria
  • FER FOCS D’ESBARJO (excepte barbacoes mataguspires i fogons de gas utilitzats en àrees de lleure recreatives, zones d’acampada o parcel·les d’urbanitzacions)
  • LLANÇAR OBJECTES ENCESOS
  • ABOCAR ESCOMBRARIES I RESTES vegetals i industrials de qualsevol mena
  • LLANÇAR COETS, PETARDS, GLOBUS, FANALETS, FOCS D’ARTIFICI o d’altres artefactes que continguin foc
  • UTILITZAR BUFADORS O MOLES DE TALLAR FERRO, en obres dins de terrenys forestals.

Aquestes mesures són especialment significatives per la revetlla de Sant Joan, i els dies previs i posteriors a aquesta data.

SI DETECTEU FOC O COLUMNA DE FUM TRUQUEU AL 112

La campanya de prevenció activa en marxa

Ja fa prop d’un mes que es va iniciar la campanya de vigilància activa del Dispositiu de Prevenció d’Incendis de l’àrea metropolitana, format per 12 torres de guaita, 1 equip de suport mòbil que patrulla per la xarxa de camins, l’equip de guardes del Parc i una central de comandament i comunicacions situada a la seu dels serveis tècnics del Parc Natural.

 

Enguany s’ha actualitzat el protocol d’actuació en situació de risc alt o extrem d’incendi forestal, incorporant els quatre nivells del Pla Alfa dels Agents Rurals, segons el risc d’incendi i les accions que es prenen en cada situació. A més, en els camins que no disposen de tancament amb cadenat, s’han instal·lat cartells reversibles per senyalitzar la prohibició de pas, excepte veïnat i serveis.

compartir