-- 12/08/2022

Davant l’avís d’alt risc d’incendi forestal d’aquest cap de setmana, demanen extremar les precaucions en el medi natural i no accedir al Parc Natural mentre duri aquest episodi d’alerta i d’altes temperatures..

Ateses les condicions meteorològiques d’altes temperatures, humitats relatives baixes i vent, aquest cap de setmana s’incrementa el risc d’incendis forestasl. Per aquest motiu,  el cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya ha previst incrementar els municipis amb nivell 3 del Pla Alfa fins a 249 i ha tancat els accessos a diferents espais naturals. 

 

En aquest sentit, a partir de les 00:00 de demà, 13 d’agost de 2022, 8 dels 9 municipis del Parc Natural de Collserola entraran en el nivell màxim del Pla Alfa.

 

Es demana a la ciutadania que extremi les precaucions per evitar un incendi forestal, i que en cas de veure foc o fum truquin ràpidament al telèfon 112. Per aquest motiu, tant per prioritzar la seguretat de les persones visitants com per minimitzar el risc d’incendi, es recomana no accedir al Parc Natural mentre duri aquest episodi d’altes temperatures i risc alt d’incendis forestals.

 

S’informa que s’ha procedit a tancar els principals miradors del Parc Natural i els aparcaments no vinculats a restauració. Alhora, també s’estan senyalitzant els principals accessos per tal d’avisar a les persones que visiten l’espai d’aquesta situació i de la recomanació de no accedir-hi.

 

També s’ha activat el nivell màxim del Pla Alfa a altres espais de la Xarxa de Parcs Naturals, alguns massissos amb  restricció d’accés: Montserrat, Garraf-Foix i Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Es troben també a nivell 3 del Pla Alfa el Parc de la Serralada Litoral i el Parc de la Serralada de Marina..

 

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal, així com també queden aturats els treballs forestals i la caça en els municipis afectats.

 

Cal recordar la prohibició, vigent  entre el 15 de juny i el 15 de setembre,  d’encendre foc i de fer llançament de coets, altres artefactes pirotècnics voladors i qualsevol element de foc que es pugui enlairar. Així, és important: 

  • No llençar burilles ni a peu ni des del vehicle
  • Trucar al 112 si es veu una columna de fum

 

Davant d’aquest episodi d’altes temperatures, des de Protecció Civil es recorden els principals consells davant la calor:

  • Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.
  • Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació. Si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  • Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran cal que s’hidratin sovint..
  • Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

 

Text actualitzat: 12/08/2022

compartir