-- 07/11/2021

Entre el 17 i el 19 de novembre a diferents camins i carreteres del Parc Natural

Entre el 17 i el 19 de novembre s’actuarà a diferents pinedes del Parc Natural de Collserola per reduir les poblacions de processionària. L’actuació es durà a terme principalment a Barcelona, Montcada i Reixac i diferents zones del Baix Llobregat.

Mapa interactiu de l’actuació fitosanitària.

L’objectiu del tractament és actuar sobre les erugues de processionària del pi  (Thaumetopoea pityocampa) als llocs on s’ha detectat els últims anys una incidència més important d’aquesta plaga forestal, tot i que aquest any els estudis preliminars ens indiquen una menor incidència que els últims 20 anys, tendència que continua any rere any al Parc Natural.

Els itineraris del tractament es troben principalment a les pinedes del vessant barceloní, del Llobregat i del Besós a més d’algunes àrees de lleure i miradors del parc. Aquest només es fa a les vores dels camins freqüentats on s’ha detectat un major nombre d’individus adults (papallones) amb l’objectiu d’evitar les al·lèrgies que provoquen tant a persones com animals de companyia.

El tractament habitual es realitza mitjançant un tractor o un vehicle pick-up equipat amb canó atomitzador amb un producte insecticida, a alguns dels transsectes es realitzarà un tractament biològic mitjançant Bacillus thuringiensis, una bactèria que afecta a les larves de l’espècie.

Les dates previstes per a l’actuació són del 17 al 19 de de novembre, però poden ser modificades depenent de les condicions meteorològiques, ja que amb pluja o vent no es pot realitzar el tractament.

La gestió de la població d’aquesta plaga forestal també inclou un seguiment de les poblacions. L’estudi, que es realitza des de l’any 1988, es desenvolupa durant els mesos de juny a l’octubre i consisteix en la instal·lació de caixes trampa amb feromones per tal de capturar i fer una estimació de les poblacions de les papallones de la processionària del pi.

compartir

Més informació