-- 25/10/2022

Entre el 27 d’octubre i el 4 de novembre s’actuarà a diferents pinedes del Parc Natural de Collserola per reduir les poblacions de processionària del pi. L’actuació es durà a terme principalment a Barcelona, Montcada i Reixac i diferents zones del Baix Llobregat.

Mapa interactiu de l’actuació fitosanitària.

L’objectiu del tractament és actuar sobre les erugues de processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) als llocs on s’ha detectat els últims anys una incidència més important d’aquest insecte i sobretot on pugui representar un major perill per a les persones i animals domèstics. 

 

Aquest any els estudis preliminars ens continuen indicant una baixa incidència, tot i que en algunes zones s’ha avançat uns dies/setmanes el desenvolupament de les larves. Per aquesta raó s’avança també el calendari del tractament. 

 

Els itineraris del tractament es troben principalment a les pinedes del vessant barceloní (S-SE), del Llobregat i del Besós a més d’algunes àrees de lleure i miradors del parc. El tractament només es fa a les vores dels camins freqüentats on s’ha detectat un major nombre d’individus adults (papallones) amb l’objectiu d’evitar les al·lèrgies que provoquen tant a persones com animals de companyia.

 

El tractament habitual es realitza mitjançant un tractor o un vehicle pick-up equipat amb canó atomitzador amb un producte insecticida biològic, amb la bacteria Bacillus thuringiensis, com a principi actiu que afecta a les larves de l’espècie. 

 

Les dates previstes per a l’actuació són entre el 27 d’octubre i el 4 de novembre, però poden ser modificades en funció de les condicions meteorològiques, doncs amb pluja o vent no es pot realitzar el tractament. 

 

La gestió de la població d’aquesta plaga forestal també inclou un seguiment de les poblacions. L’estudi, que es realitza des de l’any 1988, es desenvolupa durant els mesos de juny a l’octubre i consisteix en la instal·lació de caixes trampa amb feromones per tal de capturar i fer una estimació de les poblacions de les papallones de la processionària del pi.

compartir

Més informació