-- 10/08/2021

Davant l’avís d’onada de calor i de risc alt d’incendi forestal demanem extremar les precaucions en el medi natural i no realitzar activitats al Parc Natural mentre duri aquest episodi d’altes temperatures.

Ateses les condicions meteorològiques, el cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya ha decretat el nivell 3 del Pla Alfa a diferents zones del territori i ha tancat els accessos a diferents espais naturals. A més s’ha activat de forma simultània el Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) i el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).

Per aquest motiu, tant per prioritzar la seguretat de les persones visitants com per minimitzar el risc d’incendi, es recomana no accedir al Parc mentre duri aquest episodi d’altes temperatures i risc alt d’incendis.

En aquest sentit, i en compliment de la RESOLUCIÓ INT/2641/2021, d’11 d’agost del Govern de la Generalitat, resta restringida la circulació motoritzada en el Parc Natural de Collserola, exceptuant veïns i serveis inajornables.  Alhora resten anul·lades totes les activitats autoritzades dins el Parc Natural.

Alguns ajuntaments han activitat protocols de seguretat i en algun cas han limitat l’accés a la serra des dels seus municipis.

A més, són vigents les següents mesures:

Mesures vigents fins les 00:00h de dimarts 17 d’agost:

  • Suspensió de l’activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 10 i les 20 hores. S’exclou la recollida de la fruita
  • Limitació de l’obra pública de manteniment que suposin un risc d’incendi forestal per la seva ubicació a instàncies del Servei Català de Trànsit SCT.
  • Limitació de la circulació dins del bosc del transport de productes forestals en horari entre les 10 i les 20 hores en els municipis afectats per nivell 3.

Mesures des de les 12:00h de divendres 13 d’agost fins a les 00:00h de dimarts 17 d’agost:

  • Cancel·lació de totes les activitats de joventut de tipus acampada i/o ruta.
  • Cancel·lació de les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents.
  • Restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.

La previsió meteorològica indica que aquest episodi es pot allargar fins dimarts 17 d’agost, per tant, cal extremar al màxim totes les precaucions. Si veieu foc o columna de fum truqueu al 112.

Text actualitzat: 12/08/2021

compartir