-- 14/02/2021

Els itineraris senyalitzats del Parc Natural de Collserola estan disponibles a un perfil propi dins l’espai de la wikiloc creat per la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Aquest espai  agrupa sis comptes creats per oferir als excursionistes les rutes senyalitzades pels dotze espais naturals que  gestiona. En total, ja hi ha unes 150 rutes disponibles per als usuaris, que hi poden accedir de forma gratuïta, i se n’aniran incorporant més.

La Xarxa de Parcs Naturals compta amb una pàgina pròpia i ha obert sis perfils premium a Wikiloc, lloc web i aplicació catalana de referència mundial per descobrir i compartir rutes a l’aire lliure a peu i fer altres activitats. Té més de set milions i mig d’usuaris a nivell mundial i més de 21 milions de rutes disponibles. La intenció és fer visibles les rutes senyalitzades oficials de la Xarxa de Parcs Naturals en aquesta xarxa. Per això, apareixen de forma destacada quan un usuari fa una cerca. Les rutes d’aquests sis perfils, pel fet de ser Wikiloc ORG, són de seguiment gratuït per a tothom des de l’app de Wikiloc.

Així, hi ha tres parcs que tenen perfil propi: el Parc Natural de la Serra de Collserola, el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i. Els altres tres comptes estan agrupats per territori: el Parc del Castell de Montesquiu i l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, els tres parcs de la serralada litoral nord (Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada Litoral i Parc de la Serralada de Marina) i els tres de la serralada litoral sud (Parc del Garraf, Parc d’Olèrdola i Parc del Foix).

Concretament al perfil del Parc Natural de Collserola hi ha disponibles 29 itineraris senyalitzats. Està previst que es vagi ampliant fins arribar als gairebé 80 itineraris, a peu o en bicicleta, que es poden fer a aquest espai natural.

Cada itinerari, per fer a peu, majoritàriament, o en bicicleta, compta amb el seu propi track amb les coordenades per poder-lo seguir així com una descripció, en català i en castellà. També es pot veure el perfil, la llargada i la dificultat així com els punts d’interès, amb les diferents tipologies. A més, s’acompanyen amb imatges identificatives. Així, en destaquen masies i elements patrimonials, punts d’informació, fonts, camins, panoràmiques on poder contemplar paisatge, arbres o boscos destacats, rius i rieres i també altres elements, com ara àrees de pícnic i fins i tot restaurants. Des de la Xarxa de Parcs Naturals recomanem seguir sempre els itineraris senyalitzats oficials per ordenar l’ús públic i així evitar l’erosió.

També té un compte propi Barcelona és molt més, la marca turística de la Diputació de Barcelona, que ofereix 120 rutes a peu i de cicloturisme. A més de consultar-los a Wikiloc, els itineraris senyalitzats de la Xarxa de Parcs Naturals també es poden consultar a la web i una app pròpia, aquests estan basats en la plataforma goolTracking.

compartir