L’1 de gener de 2017 entren en vigor els nous criteris per a les activitats fisicoesportives organitzades per tal de minimitzar l’impacte ambiental i evitar els conflictes entre usuaris. 

Els nous criteris regulen tant el nombre de participants i el nombre d’activitats anuals, com el recorregut. Han estat aprovats pels òrgans de govern un cop consensuats a la taula tècnica de treball amb els ajuntaments del Consorci.

Pel que fa al mapa de camins autoritzables, s’ha elaborat tenint en compte els següents criteris: la fragilitat dels hàbitats naturals de cada zona, l’amplada i el pendent del camí quan hi ha diverses alternatives, els camins subjectes a l’època de l’any per nidificació o risc d’incendi, i els que travessen finques privades, i per tant, requereixen l’autorització per part de la propietat.

Per altra banda, el nombre màxim de participants, comptabilitzant totes les categories i/o recorreguts de la prova, varia en funció de les diferents tipologies d’activitats. A més, totes les activitats hauran de transcórrer en horari diürn. La sortida serà, com a màxim, mitja hora abans de la sortida del sol i l’arribada, mitja hora després de la posta.

Trobareu tota la informació sobre els criteris a seguir si feu una activitat multitudinària fisicoesportiva al web del Parc.

Més informació

 

CPNSC, 27/12/2016

compartir