El passat mes de desembre el Cementiri – Parc de Roques Blanques va rebre el premi Respon.cat pel seu programa de conservació del medi ambient i de la fauna

Els premis convocats per Respon.cat, organismes que promou la Responsabilitat Social Empresarial (RSE) entre les empreses catalanes, es van lliurar el 14 de desembre a la Llotja de Mar de Barcelona.

Aquest premis neixen amb l’objectiu de mostrar a la societat diferents experiències de RSE i de fomentar els seus valors entre el teixit empresarial. Les empreses que enguany han rebut el guardó han estat, a més a més de Cementiri – Parc Roques Blanques, KH Lloreda, Hewlett Packard, GAES i la Comarca de la Garrotxa.

Durant la sessió es va presentar l’ideari que vol servir d’inspiració per a la per a l’RSE de les empreses.  També es va mostrar un vídeo on les empreses guanyadores explicaven el seu compromís com a empreses socialment responsables. En el vídeo de Cementiri – Parc Roques Blanques també hi apareixia un responsable del Parc Natural de Collserola.

El Cementiri Parc de Roques Blanques, gestionat des de fa més de 25 anys per l’empresa Àltima i situat a les portes del Parc Natural de Collserola, col·labora amb el parc des de l’any 2008 fent accions de millora per a reduir l’impacte d’aquesta instal·lació i sobretot per millorar i potenciar els espais naturals.

Un dels projectes on s’han posat més esforços ha estat el seguiment de les colònies de ratpenats presents a una mina situada dins la finca propietat del Cementiri i on hi participa també el grup de quiròpters del Museu de Granollers. També han col·laborat en el seguiment de la població d’esquirols i eriçons així com la potenciació de la població d’amfibis amb la construcció d’una bassa a les seves instal·lacions. Alhora també desenvolupa actuacions per a l’estalvi energètic, de reciclatge dels residus, i de control de las emissions.

La nostra felicitació particular per l’obtenció d’aquest reconeixement.

 

CPNSC, gener 2016

compartir