-- 21/06/2024

Avui finalitza el curs escolar 2023-24, en el que prop de 14.000 participants i un total de 538 grups classe han gaudit de les activitats educatives del programa “El Curs al Parc”.
Dilluns 1 de juliol s’obre el període d’inscripcions a les activitats del curs vinent, de nou telemàticament a través del web del Parc, amb l’objectiu de facilitar la tasca organitzativa d’escoles i docents.

Aquests dies de juny han visitat el Parc Natural els darrers grups d’infants i joves que participen d’activitats d’educació ambiental a Collserola el curs 2023-24. Molts d’ells ho fan als equipaments d’educació del Consorci, el Centre d’Informació del Parc i Can Coll CEA, on es porten a terme les propostes educatives del programa “El Curs al Parc”. Amb tot, són dies de tancament i avaluació del curs i també jornades en què l’equip d’educació del Parc treballa per donar forma a l’oferta educativa per al curs 2024-25, que ja està disponible a l’espai del web del Parc del programa “El Curs al Parc”.

 

Allà hi trobareu totes les novetats pel pròxim curs així com la descripció detallada de les més de 20  activitats educatives adreçades a l’alumnat de totes les edats, des dels 2 anys fins a l’àmbit universitari o de grau superior, escoles d’adults i centres d’educació especial. Un ventall ampli de propostes diverses que inclou activitats de primer contacte i descoberta de Collserola, centrades en l’aprenentatge vivencial, positiu i motivador a través de la interacció directa amb els elements naturals, culturals i històrics del Parc, fins a propostes centrades en el coneixement en detall dels fenòmens i la realitat de l’entorn a través de metodologies de recerca i de participació que contribueixin a formar una ciutadania crítica i activa.

Inscripcions telemàtiques a partir de dilluns 1 de juliol

 

En aquest espai web també hi trobareu l’accés a la reserva de les activitats educatives que, per segon any, és telemàtic i s’avança l’inici al mes de juliol, amb la voluntat de facilitar la tasca de programació dels centres educatius (anteriorment les reserves es feien per telèfon i al setembre).

 

D’aquesta manera, des de dilluns 1 de juliol i fins al dimecres 31 de juliol, els centres educatius que desitgin participar de les activitats educatives del programa “El Curs al Parc” al llarg de tot el curs escolar 2024-25 podran tramitar les reserves a l’espai web del Curs al Parc. El servei de reserves restarà inactiu durant l’agost i s’obrirà de nou el dilluns 2 de setembre fins a esgotar les places disponibles.

 

Una novetat d’enguany és la possibilitat de sol·licitar descomptes sobre el preu públic de les activitats en el mateix moment de fer la reserva. Així, els centres classificats com a “de dificultat especial” pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya (escoles i instituts classificats com a complexitat màxima, escoles públiques d’educació especial, escoles rurals i centres de formació d’adults ubicats en centres penitenciaris) podran demanar un descompte del 50% en el preu de l’activitat per un màxim de 2 grups classe per curs. Un cop formalitzada la reserva, l’equip tècnic del Consorci revisarà l’acompliment de criteris i comunicarà a les escoles el descompte amb anterioritat a dur a terme les activitats al Parc.

 

En cas que tingueu dubtes o preguntes sobre les activitats del programa “El Curs al Parc” o sobre el procediment de reserva telemàtica, teniu a la vostra disposició els equipaments educatius del Parc que continuaran oberts i actius, de dilluns a divendres de 9.30 a 14 h durant tot el mes de juliol. Podeu contactar amb nosaltres tant al Centre d’Informació del Parc (tel. 932 803 552) com a Can Coll CEA (tel. 936 920 396).

compartir