Enguany set productors del Parc comercialitzen aquesta varietat, recuperada a partir de l’esforç dels agricultors locals. Aquest any també es pot trobar algunes agrobotigues i restaurants
Els productors agrícoles ecològics del Parc ja estan collint els primers tomàquets i en breu els trobareu als seus canals de distribució. Serà el quart any de comercialització d’aquesta varietat local recuperada, el ‘Mandó de Collserola’
Els agricultors que aquest any tenen collita són:
- Cal Figueras (El Papiol) – 606.701.734
- Can Domènech (El Papiol / Sant Cugat del Vallès) – 608 899 754
- La vinya de Can Font (El Papiol) – 670 497 999
- Rural de Collserola (Sant Cugat del Vallès) – 685 502 454
- Can Santoi (Molins de Rei) – 616 786 867
- Can Puig (El Papiol) – 659 671 230
- L’Ortiga (Can Montmany – Sant Cugat) – 636.700.432
També els podreu trobar a les agrobotigues que tenen alguns d’aquests productors:
- El Rebost de la Masia de Can Puig – Carrer de la Salut, 6. El Papiol
- Agrobotiga Can Santoi – C/ del Pont, 16. 08750 Molins de Rei
També s’han distribuït, com l’any anterior, llavors des del Centre de Documentació i Recursos el Parc a diferents centres educatius per a ser cultivades als horts escolars.
Durant la primera temporada de venta la varietat va tenir una molt bona acollida, tant pel seu aspecte (gran mida) com pel seu sabor. Aquest bons resultats van assegurar-ne el cultiu i comercialització, que es va iniciar de nou el mes d’abril amb la distribució de planter elaborat per la Fundació Miquel Agustí.
El tomàquet Mandó de Collserola és una varietat recuperada a partir de la iniciativa i l’esforç dels agricultors locals, que compta amb el suport del Consorci, en el marc del Pla Agropecuari del Parc. Arribar fins a la comercialització ha estat possible després d’anys de treball per a fixar la varietat. Els estudis impulsats pel Consorci els ha desenvolupat la Fundació Miquel Agustí realitzant alhora alguns treballs experimentals als camps de Can Coll per veure com responia la varietat a diferents tipus de cultiu amb l’objectiu de donar eines als agricultors per a optimitzar la seva producció.
Bon profit!