Promoció de la transició agroecològica a Collserola

El projecte «Alimentem Collserola! Promoció de la Transició Agroecològica a Collserola» té per objectiu promoure sistemes alimentaris locals més justos i sostenibles i la reactivació de l’activitat agrària en l’àmbit d’influència del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Consisteix en una estratègia d’intervenció en el territori que incorpora i articula tant els diferents tipus de coneixements i visions que tenen els agents locals com les qüestions d’índole socioeconòmica, ecològica i cultural. Mitjançant un procés participatiu ampli i transversal, s’identifiquen els reptes, i es dissenyen i implementen les accions per millorar el sistema alimentari local. La producció agropecuària, el consum de proximitat i ecològic, l’educació agroecològica o el patrimoni agroalimentari són alguns dels àmbits que es treballen al llarg del procés.

El projecte està impulsat pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i els Ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Cerdanyola del Vallès, amb l’equip tècnic de la cooperativa Arran de terra, Eines per la dinamització local agroecològica.

Accions en marxa

Fases del procés

Fase IDiagnosi tècnicade la pagesia

Fase IIDiagnosi i planificació participativa

Fase IIIAcció participativa

Fase IVAvaluació

Òrgans de participació

GrupPagesia de Collserola

GrupMotor

Comissió deseguiment

Grups de treballPla d'acció

Notícies

Segueix-nos a   dlaecollserola  alimentemcollserola AlimentemCollserola

#AlimentemCollserola

L’Assemblea General aprova les bases del Contracte Agrari de Collserola

L’Assemblea General dona el tret de sortida al Contracte Agrari de Collserola (CAC) en la sessió celebrada avui, dia 19 de maig, que ha aprovat les bases i convocatòria del CAC per l’any 2022, el pla estratègic de subvencions del Consorci i una modificació del pressupost per cobrir la quantia total de les convocatòries des del projecte Alimentem Collserola amb fons propis del Consorci a partir del 2024.


Tomaquet Mandó

Més i més tomàquets

El tomàquet Mandó de Collserola és una varietat tradicional conservada durant generacions a la masia de can Mandó i recuperada amb la feina feta amb la Fundació Miquel Agustí. De les 80 plantes de la varietat recuperada l’any 2011, es va passar a la darrera collita del 2021, a més de 2000, plantades per 10 productors de Collserola, formant part del projecte Alimentem Collserola i de l’associació Collserola Pagesa.


Tomaquet Mandó

On puc trobar tomàquet Mandó de Collserola?

Els productors del Parc Natural ja tenen a la venda el Tomàquet Mandó de Collserola. Aquest any a més, des de l’Associació Collserola Pagesa han elaborat un tríptic divulgatiu sobre aquesta varietat tracicional de la Serra de Collserola.


Entitats impulsores