Promoció de la transició agroecològica a Collserola

El projecte «Alimentem Collserola! Promoció de la Transició Agroecològica a Collserola» té per objectiu promoure sistemes alimentaris locals més justos i sostenibles i la reactivació de l’activitat agrària en l’àmbit d’influència del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Consisteix en una estratègia d’intervenció en el territori que incorpora i articula tant els diferents tipus de coneixements i visions que tenen els agents locals com les qüestions d’índole socioeconòmica, ecològica i cultural. Mitjançant un procés participatiu ampli i transversal, s’identifiquen els reptes, i es dissenyen i implementen les accions per millorar el sistema alimentari local. La producció agropecuària, el consum de proximitat i ecològic, l’educació agroecològica o el patrimoni agroalimentari són alguns dels àmbits que es treballen al llarg del procés.

El projecte està impulsat pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i els Ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Cerdanyola del Vallès, amb l’equip tècnic de la cooperativa Arran de terra, Eines per la dinamització local agroecològica.

Accions en marxa

Fases del procés

Fase IDiagnosi tècnicade la pagesia

Fase IIDiagnosi i planificació participativa

Fase IIIAcció participativa

Fase IVAvaluació

Òrgans de participació

GrupPagesia de Collserola

GrupMotor

Comissió deseguiment

Grups de treballPla d'acció

Notícies

Segueix-nos a   dlaecollserola  alimentemcollserola AlimentemCollserola

#AlimentemCollserola

Obert el termini per optar als ajuts del Contracte Agrari de Collserola

El període per optar als ajuts de fins a 3.000 euros del Contracte Agrari de Collserola ja està obert. Aquestes subvencions tenen com a principal objectiu reconèixer i compensar la tasca que fa la pagesia al Parc Natural de Collserola que, a més de proveir-nos d’aliments, també és un servei essencial que ajuda a gestionar el territori i els seus ecosistemes que, entre d’altres, resultats, ajuda a minimitzar el risc d’incendi.


7ena temporada de plantació i comercialització del tomàquet Mandó de Collserola

Fa 10 anys que es treballa per revaloritzar aquesta varietat tradicional de tomàquet Mandó de Collserola 🍅


S’inicia una prova de silvopastura amb rucs per recuperar mosaic agroforestal

La prova pilot vol contribuir a la recuperació d’espais oberts com a mesura de millora de la biodiversitat i de prevenció d’incendis forestals. Es desenvoluparà a la finca agrícola de Can Domènech, impulsors de la prova i membres de l’Associació Collserola Pagesa. La silvopastura amb rucs és una estratègia complementària als ramats permanents que hi ha la serra, la recuperació de finques agrícoles i la gestió forestal.


Entitats impulsores