-- 18/07/2023

  • La tasca del Consorci del Parc Natural de Collserola d’editar un nou mapa-guia del Parc és reconeguda i rep el Premi QuèFem? de La Vanguardia a la millor iniciativa familiar 2023.
  • La gala del lliurament dels premis es va celebrar el passat 6 de juliol a Montjuïc

El Premi

El mapa guia del Parc Natural de Collserola disponible als equipaments i ajuntaments de l’àmbit del Parc des de l’any 2022 ha guanyat el Premi QuèFem de La Vanguardia com a millor iniciativa familiar.

El guardó el van recollir el dia 6 de juliol a la gala de lliurament dels premis el Sr. Raimon Roda, gerent del Consorci, i la Sra. Marta Doñoro, cap del Servei d’Ús Públic i Divulgació Ambiental i responsable de les publicacions del Parc.

Aquest és un reconeixement a la tasca i dedicació del personal del Consorci del Parc per editar una publicació útil i important per a la gestió i conservació d’aquest espai natural protegit.

 

Més que un mapa…

El nou mapa-guia de Collserola es va dissenyar per posar en valor l’espai natural i els beneficis que aporta a tota la ciutadania que hi viu o el visita i així, aconseguir la seva implicació en la seva preservació i conservació. Per fer-ho, el mapa-guia inclou tres aspectes claus:

Primer,  la cartografia de la Xarxa Dinàmica d’Ús Públic que preveu el nou Pla Especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), aprovat a principis de 2021, i que té per objectiu ordenar l’ús del parc, concentrant les persones que el visiten a aquells espais menys sensibles i, per tant, compatibilitzar el seu ús amb la seva conservació. El mapa mostra els prop de 400 km de pistes, camins i corriols que conviden a recórrer Collserola des dels nou municipis tot prioritzant l’accés en transport públic.

Segon, a la part interior o revers del mapa, s’inclou una il·lustració infogràfica dels beneficis vitals que el parc natural aporta a les persones. Collserola ens alimenta, oxigena, emociona, sorprèn, diverteix, educa, aïlla, tranquil.litza i és font de salut i gaudi per tots i totes.

I tercer, però no per això menys important, el mapa-guia recull els equipaments i serveis disponibles al Parc i s’acompanya del recull de normatives i bones pràctiques a dur a terme durant la visita al Parc. El coneixement i compliment de la normativa vigent és essencial per preservar aquest ric mosaic de paisatges on hi conviuen més de 5.500 espècies de flora i fauna.

La publicació del mapa-guia de Collserola està disponible en format paper als equipaments del Parc i també en format on-line a:

https://parcnaturalcollserola.cat/mapa-guia/ 

https://parcnaturalcollserola.cat/nou-mapa-guia-del-parc-natural-de-la-serra-de-collserola/

compartir