-- 08/04/2024

Per tercer any consecutiu, el Contracte Agrari de Collserola permetrà a la pagesia de la serra ser recompensada per la seva funció en la conservació del paisatge i la biodiversitat de la serra de Collserola.

La tercera edició del Contracte Agrari de Collserola (CAC), consolida l’eina de suport econòmic als projectes agraris professionals del Parc Natural i augmenta la dotació econòmica del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola a 90.000 €. Enguany, cada beneficiari i beneficiària podrà rebre una subvenció de fins a 6.000 €.

 

Aquests imports suposen un increment de 15.000 € respecte a l’any anterior, en què es van destinar un total de 75.000 € a 17 projectes agraris, per la realització d’actuacions adreçades al manteniment del mosaic agroforestal i de la biodiversitat i a la prevenció d’incendis, entre altres.

 

Les actuacions subvencionades es classifiquen en tres categories, com l’edició passada: els serveis ecosistèmics, l’impacte sociolaboral i les millores en la infraestructura agrària.  

Fins al 3 de maig es poden presentar a la convocatòria del Contracte Agrari de Collserola les persones físiques o jurídiques que duen a terme activitat agrària professional a l’àmbit territorial del Parc Natural. A més, també es podran realitzar actuacions a les parcel·les agrícoles dins la zona d’influència del Parc Natural, que s’estableix en 300 metres des del límit del Parc.

El Contracte Agrari de Collserola és una eina desenvolupada de forma participativa entre pagesia, administracions públiques i agents acadèmics en el marc del programa Alimentem Collserola, dins l’estratègia de la Promoció de la Transició Agroecològica impulsada pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

 

Per a més informació sobre la convocatòria de 2024 del CAC i el procediment de la tramitació, consulteu la web de la convocatòria 2024 del Contracte Agrari de Collserola.

compartir