-- 04/07/2021

Es presenta la nova Guia d’elaboració de compost ric en carboni, una publicació elaborada en el marc del projecte Tornasòl, impulsat per la Secció de Sanitat Ambiental i Edafologia de la Universitat de Barcelona i la col·laboració del Consorci del Parc Natural de Collserola, l’Espigall i Arran de terra

El projecte Tornasol, iniciat el 2020 i amb una durada de dos anys, buscava promoure la millora de la fertilitat del sòl dels projectes productius per fer front al canvi climàtic, i generar compost de qualitat amb recursos locals per donar resposta a la carència d’alternatives per a la fertilització orgànica de qualitat i assequible a la zona. Aquest projecte es realitza dins del marc del programa Alimentem Collserola.

Es tracta d’un projecte de recerca participativa, en què han col·laborat cinc finques de Collserola: La Rural de Collserola, l’Ortiga, Can Capellans, Can Bofill i Can Domènech. Paral·lelament, es van fer diverses accions formatives per enfortir els objectius del projecte. El projecte ha finalitzat amb una avaluació dels efectes dels diferents tipus de composts en la productivitat de les parcel·les i la vida microbiana del sòl i una guia per elaborar compost a les mateixes finques o a llocs propers, per tal de garantir la continuïtat del projecte.

Aquesta guia, doncs, conté els principals aprenentatges del procés seguit durant els dos anys i pretén ser un material divulgatiu útil per a l’elaboració de compost a finques.

Esperem que sigui un material útil, us convidem a fer-ne difusió.

Visita a una de les finques que participen en el projecte. Font: Arran de Terra

Projecte finançat per:

compartir