Dia Mundial
dels Ocells
al Parc Natural
de Collserola
07/08.10.2023

Celebrem el Dia Mundial dels Ocells a Collserola

 

El primer cap de setmana del mes d’octubre se celebra a tot el món el Dia Mundial dels Ocells, una fita impulsada per BirdLife Internacional (entitat que enguany compleix 100 anys) i que compta amb la participació a escala local d’un gran nombre d’entitats i administracions que porten a terme accions per donar a conèixer el món de les aus i com podem millorar la seva conservació.

 

D’aquesta manera, al llarg de dissabte i diumenge tindran lloc activitats relacionades amb l’ornitologia, en diferents espais del Parc i adaptades a tots els nivells: per a persones més expertes, per a aquelles que s’inicien en el món de les aus, per als més petits de la casa i per fer en família.

 

Consulta-les!

Festa dels Ocells 2023 a Can Coll

Celebrem una nova edició de la #FestadelsOcells al Centre d’Educació Ambiental de Can Coll al Parc Natural de Collserola. Tota una matinal amb activitats lúdiques i divulgatives sobre el món dels ocells adreçada a tots els públics. Us esperem a tots i totes el proper diumenge 8 d’octubre de 2023 de 10 a 14 h. a Can Coll.

Programa

A continuació podeu consultar el llistat d’activitats programades:

10 h

Comença la Festa

Adreceu-vos al Punt d’Informació per conèixer el conjunt d’activitats i inscriure-us a les passejades guiades.

Com arribar a Can Coll: https://parcnaturalcollserola.cat/pdfs/cursalparc/comarribarCC_tracat.pdf 

2 sessions:
10:30h
11:30h

Passejades guiades: Els ocells de Collserola

Us recomanem les passejades guiades per l’equip educatiu del Parc per conèixer els principals ocells de Collserola. Es faran grups de 25 persones i cal inscripció prèvia en arribar a Can Coll. Recomanat a partir de 8 anys.

2 sessions:

11h

12h

Contacontes i elaboració de titelles de dit: L’home que fabricava caixes niu

Explicarem el conte d’en Paco, l’home que fabricava caixes niu. Veniu i gaudiu en família d’aquesta història i fabriqueu la vostra pròpia titella de dit d’ocell per emportar-vos.

D’11 a 12h

Dibuix al vol

Aprendrem a pintar els ocells rapinyaires fixant-nos en les seves plomes quan es despleguen per alçar el vol. Cal inscripció prèvia en arribar a Can Coll. Recomanat a partir de 10 anys.

De 10 a 13:30h

Joc: Rapinyaires en vol

Descobrirem els rapinyaires amagats per l’entorn de Can Coll i aprendrem quins són i com es diuen. Sol·liciteu el vostre joc al Punt d’Informació.

De 10 a 13:30h

Pintem la silueta gegant d’un rapinyaire sobrevolant Can Coll

Estem de celebració i volem compartir-ho amb vosaltres. Pintarem la silueta gegant d’un ocell rapinyaire a l’era de Can Coll amb motiu de la celebració 35 anys de la campanya de seguiment de rapinyaires al Parc.

De 10 a 13:30h

Racó de contes i jocs ornitològics

Gaudirem una estona amb el racó de contes i jocs ornitològics que us hem preparat!

De 13 a 13:30h

Alliberem rapinyaires amb els Agents Rurals

Sota l’alzina centenària de Can Coll els agents rurals de la Generalitat de Catalunya ens explicaran les tasques de recuperació d’aus i alliberarem algunes espècies de rapinyaires que tornaran a volar per Collserola.

14h

Fi de festa

La Festa s’acaba, però podreu continuar realitzant alguna de les 6 passejades per l’entorn de Can Coll que us recomana el Parc
Enllaç a: https://parcnaturalcollserola.cat/passejades/

I a més a més a Can Coll com cada diumenge…

De 9:30 a 14:30h

Visites lliures a la Masia de Can Coll

La masia de Can Coll conserva l’estructura de les masies de finals de segle XVII i XVIII, la podreu visitar lliurement i al vostre ritme.

D’11h a 13:30h

Visites lliures a la Granja de Can Coll

Podreu baixar als corrals de Can Coll que s’obren per veure i conèixer els animals de la granja.

Cartell del Dia Mundial dels Ocells al Parc 2023

Vine i comparteix la teva experiència a les xarxes socials del Parc!

Gaudiu de les activitats i compartiu la vostra experiencia a les xarxes socials del Parc!

Organitza:

Participen: