-- 09/12/2019

Un projecte d’integració social situat al cor del Parc Natural de Collserola i l’únic alberg on pernoctar dins els límits de l’espai natural

L’INOUT Hostel està situat a la zona central del Parc, molt a prop del Centre d’Informació del Parc i a 5 minuts de l’estació de FGC Baixador de Vallvidrera. Ofereix tant el servei de pernoctació en habitacions compartides com el del restaurant “La Foruchette de Collserola”. També té espais per a reunions i actes.

L’abril de 2004 la fundació Icària Iniciatives Socials va decidir convertir un equipament municipal en desús en un petit alberg. Però el projecte era molt més ambiciós, volia que aquest espai fos un projecte d’integració social convertint-lo en un Centre Especial de Treball d’hosteleria on el 90 % de la seva plantilla està formada per treballadors amb discapacitat, majoritàriament intel·lectual.

15 anys desprès aquest ambiciós projecte ha estat guardonat per l’Ajuntament de Barcelona amb la medalla d’honor per la seva tasca integradora i social d’inserció laboral de persones amb capacitats diverses i pel seu compromís amb l’entorn i la sostenibilitat

Amb les medalles d’honor de Barcelona, l’Ajuntament reconeix els veïns i veïnes i les entitats de la ciutat que fomenten la consciència ciutadana, la convivència i els valors cívics a través de la tasca professional o associativa en l’àmbit de la participació, el voluntariat, l’associacionisme, l’esport o la cultura. Cada any s’atorguen 25 medalles, 5 a proposta del Ple i les altres 20 a proposta dels districtes. Les medalles reconeixen la tasca d’entitats i persones que es dediquen a l’acció comunitària i la participació ciutadana, a la defensa dels drets i la dignitat de les persones, a l’acció veïnal compromesa amb la millora dels barris de la ciutat i a la cultura, el lleure o l’esport. En el cas de l’INOUT Hostel la medalla va ser proposada pel Districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Des del Consorci del Parc Natural de Collserola considerem molt important que els projectes que es desenvolupin dins els límits d’aquest espai natural protegit incorporin la visió social, afavorint la integració de persones amb risc d’exclusió social  L’INOUT hostel és doncs un projecte que compartim i amb el que tenim establerta una col·laboració permanent, car no deixa de ser un equipament vinculat al Parc Natural i que dona un important servei a la ciutadania.

compartir

Més informació