El paratge de la Salut és una de les portes d’entrada del Parc de Collserola, un lloc de trobada lligat a la tradició dels aplecs i dels romiatges, situat molt a prop de la població de Sant Feliu de Llobregat, sobre un vessant suau modelat per la riera de la Salut i presidit per la presència destacada del puig d’Olorda. Al costat d’ametllers, oliveres i garrofers també hi podem trobar boscos de pins i alzines que ocupen els turons propers. La fàbrica de ciment, molt propera a aquest indret, també és un element del paisatge de la zona.

L’ermita de la Salut data del s. XVIII i va ser edificada sobre una altra ermita medieval. Adossada a l’ermita es troba la Casa Gran de la Gleva, una masia de finals del s. XV, que va ser remodelada el 1987.

Visites a l’ermita els dissabtes de tardor i hivern de 16 a 17 hores

S’hi arriba a peu des de Sant Feliu pel camí antic de La Salut. També s’hi pot anar a peu des de Sant Just Desvern, passant per la urbanització de la Plana Pedrosa i Can Solanes.

Accessos

 

A peu:

Des de Molins de Rei, 1h 20’
Des de Sant Feliu de Llobregat, 25’
Des de Santa Creu d’Olorda, 45’
Des de Sant Just Desvern, 50’

Rodats:

Des de Barcelona, des de Molins de Rei o des del Papiol per la N-II fins a Sant Feliu i d’allí per la pista de la riera de Santa Creu o la carretera de la Sanson.

Més informació

 

Fonts:

  • Font de Santa Margarida

Elements d’interès:

Itineraris

Passejada a la Penya del Moro

1h 45 min
6,1 km
Mitjana

Passejada a la Torre del Bisbe

2h 15 min
5,7 km
Baixa

Passejada per la torrentera

15 min
1,3 km
Baixa