En l’edició d’aquest any el Parc també ha estat escenari de diferents actuacions de neteja dins el Let’s Clean Up Europe, una campanya de voluntariat ambiental que promou accions de recollida de deixades als espais naturals per alertar sobre la gran quantitat de residus que s’hi llencen de manera incontrolada. Enguany cal destacar la varietat de les entitats que hi han col·laborat amb el Consorci –una escola, diverses associacions i empreses- així com les zones de Collserola que n’han resultat beneficiades. 

Com en anys anteriors per aquesta època, del 12 al 14 de maig —i dies anteriors i posteriors a aquestes dates— s’ha celebrat el Let’s Clean up Europe2017. Aquest any el parc de Collserola ha estat l’escenari de cinc actuacions de neteja on hi ha participat vora 200 persones.

  • Dimarts 9, els alumnes de l'Escola Fàsia van netejar els voltants de l'estació d'FGC Baixador de Vallvidrera. 
  • Divendres 12Barcelona Forum District  va realitzar una matinal de neteja a un espai situat entre Can Carelleu i el passeig de les Aigües, amb la participació de treballadors voluntaris dels hotels Melià Barcelona Sky, Melià Barcelona Sarrià, Barcelona Princess, AC Barcelona Forum, Ilunion Barcelona i Negresco Princess, així com de Fundació Trinijove i el Gremi d’Hotels de Barcelona.  Es van recollir uns 336 kg d’escombraries més voluminosos.
  • Dissabte 13Òmnium Esplugues juntament amb l'Agrupament Escolta Sant Jordi, els voluntaris del Consorci de normalització lingüística i el Grup Excursionista GELADE van fer una acció de neteja, oberta a tothom, a la zona de la font del Ferro, prop de la Plaça Mireia (Esplugues de Llobregat). 
  •  Diumenge 14Ambientubers va organitzar una matinal de recollida de deixalles a l'Àrea de Lleure de Can Cuiàs, a Montcada i Reixac.
  • I finalment, el mateix diumenge 14 l' Associació Collserola Verda, l'Ajuntament del Papiol, el Grup Excursionista del Papiol, l'Associació excursionista les Escletxes, l'Espai de Recerca del Patrimoni del Papiol i Acció El Papiol – Neteja cívica, van realitzar una acció de neteja per la zona de Les Escletxes coorganitzada conjuntament amb el Consorci. En aquest cas, van ser 1.445 els kg recollits i classificats.
Actuació amb Barcelona Forum District i a Les Escletxes del Papiol
   
   

El Lets Clean Up Europe, coordinat a nivell català per l’Agència de Residus de Catalunya, té com a objectius alertar la societat europea sobre la gran quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada als espais naturals, i promoure accions de recollida dels que s’han abocat en boscos, platges, rius, etc.  Forma part del programa de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Més informació: 

compartir