-- 01/05/2020

 • A més de les restriccions derivades de la crisi sanitària, cal respectar les Ordenances i seguir els consells  de bones pràctiques en totes les visites al Parc Natural
 • Resten tancades, fins a nou avís, les zones d’aparcament, les àrees de lleure i d’estada, els equipaments d’atenció al públic i les oficines del Parc.
 • Recomanem prudència per les afectacions a la xarxa bàsica de camins, després dels últims temporals de pluja i vent.
Font: Arxiu CPNSC - Autor: Pere Moya

El proper dissabte 2 de maig algunes activitats fins ara no permeses per la declaració de l’estat d’alarma, com l’esport a l’aire lliure o els passejos, es podran fer seguint la normativa marcada per les autoritats sanitàries.

Aquesta nova situació fa preveure que molts dels ciutadans, dels municipis que formen part del Parc, faran ús d’aquest espai natural proper així com dels Parcs i platges Metropolitanes obertes. Davant d’aquest fet, caldrà planificar la sortida en funció de les franges horàries establertes, i en la mesura del possible, evitant el primer dia de l’aixecament de la restricció.

De la mateixa manera, informem que degut als últims temporals de pluja, una part de la xarxa bàsica de camins del Parc resta malmesa i, alguns trams tancats al pas. S’estan realitzant les tasques de manteniment i retirada d’arbres però algunes de les afectacions més importants, com esllavissades i esvorancs, requereixen actuacions d’obra. Tampoc es descarten noves caigudes de vegetació i arbres a causa del vent previst per aquests dies. Els esforços dels Serveis Tècnics se centren, en aquest moment, en l’obertura de la xarxa bàsica de prevenció d’incendis.

Recordem la normativa que cal respectar si s’accedeix al Parc Natural així com els serveis que resten tancats:

 • Totes les activitats estan regulades per les Ordenances del Parc de Collserola i cal seguir els consells de bones pràctiques publicats al web del Parc.
 • No es permès agafar el transport públic ni vehicle privat per anar a indrets allunyats de domicili habitual. En aquest sentit, les àrees de lleure i d’estada del Parc resten tancades així com els accessos a totes les zones d’aparcament públic. Igualment, tots els equipaments d’informació, ús públic i educació ambiental, restaurants o allotjaments seguiran tancats fins a nou avís.
 • Els passejos i l’activitat esportiva només es podran realitzar pels camins més amples de 2 metres, per tal de respectar, en tot moment, la distància interpersonal amb altres usuaris.
 • Les passejades i activitats esportives es podran realitzar entre les 6-10 h i les 20-23 h(*). Tot i que es recomana no accedir al Parc en horari nocturn per minimitzar les afectacions a la fauna salvatge.
 • L’activitat esportiva s’ha de realitzar de manera individual, mantenint una distància de seguretat de 2 metres i dins del municipi habitual.
 • Els passejos es podran realitzar sols o acompanyats per una sola persona amb la que es convisqui i sempre mantenint la distància de seguretat amb la resta d’usuaris, a una distància no superior a un quilòmetre respecte al domicili.
 • Els passejos amb infants menors de 14 anys han de ser a peu, a un quilòmetre de distància màxima del domicili habitual del menor, acompanyats només per un adult i com a màxim, d’una hora al dia.
 • El passeig amb gossos s’ha de realitzar a prop del domicili familiar (sense l’acompanyament d’altres persones, ni en grup). Cal seguir les mesures higièniques habituals i recollir els excrements.
 • Les activitats organitzades al Parc Natural resten supeditades a l’aixecament de les restriccions derivades del Reial Decret 463/2020 o les seves pròrrogues.

(*) Les franges horàries previstes en la regulació del passeig i l’esport individual no s’apliquen en els municipis amb una població igual o inferior a 5.000 habitants, com en el cas del Papiol, en els que la pràctica d’aquestes activitats permeses es pot realitzar de 6.00 a 23.00 h.

Límits municipals dins el Parc Natural de Collserola

compartir