-- 15/11/2021

Del 19 al 28 de novembre de 2021

Del 19 al 28 de novembre, per segon any consecutiu, a molts racons dels Països Catalans es reivindicarà el patrimoni de la pedra seca, el seu ofici i la seva tècnica constructiva organitzant activitats al seu entorn per posar-la en valor.

Enguany el Parc se suma de nou a la celebració de la Setmana de la Pedra Seca, un importantíssim patrimoni rural que enriqueix el nostre paisatge: barraques, forns, sínies, fonts, marges…

Per tal de commemorar el 3er aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, el 28 de novembre de 2018, i després de l’èxit de la primera edició – que va comptar amb una norantena d’activitats programades-, el projecte COL·LABORAxPAISATGE torna a impulsar la Setmana de la Pedra Seca en col·laboració amb nombroses entitats del territori. Una setmana per a la organització i promoció d’activitats relacionades amb la pedra seca arreu dels Països Catalans, tant des de l’àmbit públic com privat, que faci visible i posi en valor l’important teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries en què se sustenta el coneixement, la divulgació i el manteniment de la pedra seca a Catalunya.

Des del Parc, ens sumem a aquesta gran iniciativa amb dues activitats programades a l’agenda:

Què és la pedra seca?, xerrada a càrrec de Joan Maria Vives. Diumenge 21 de novembre de 2021 d’11 a 12.30 h al Centre d’Informació. Xerrada per conèixer la tècnica constructiva de la pedra seca, declarada patrimoni per la UNESCO. Analitzarem la seva presència a Collserola. A càrrec de Joan Maria Vives.

Les barraques de vinya de Can Ferriol, diumenge 28 de novembre de 2021 de 10 a 13 h. Itinerari per la finca de Can Ferriol on es podran observar sis barraques de vinya. A càrrec de Joan Maria Vives.

Inscripcions al telèfon del Centre d’Informació: 932803552

compartir