-- 05/02/2021

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, responsable de la gestió de les Zones de Caça Controlada al Parc, ha suspès totes les batudes previstes en cap de setmana al Parc Natural de Collserola. Aquesta mesura s’ha pres per minimitzar els riscos davant l’alta concentració de visitants que rep Collserola. La mesura també s’aplica a altres parcs amb alta freqüentació de la demarcació de Barcelona: Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Serralada de Marina i Serralada Litoral.

Segons la RESOLUCIÓ INT/274/2021 de 5 de febrer del Departament d’Interior  es prohibeix la realització de batudes de caça major durant dissabtes i diumenges en els parcs naturals de Sant Llorenç del Munt, Serra de Collserola, Serralada de Marina i Serralada Litoral.

Aquesta decisió ha estat presa  pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (DARPA)  per tal de minimitzar els riscos d’accident en aquests espais naturals que estan patint important increment de concentració de persones arrel de les mesures de restricció de mobilitat establertes per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19.

Prèviament el DARPA ja havia suspès la batuda de caça major prevista per demà, 6 de febrer, a la Zona de Caça Controlada (ZCC) de Sant Feliu-Sant Just  i ZCC de Sant Cugat del Vallès.

Es mantenen les batudes de caça major previstes entre setmana i totes les vinculades a la caça menor. Podeu veure el calendari de caça al següent enllaç.

Tant el contingut com l’aprovació d’aquest calendari de caça és responsabilitat del  DARPA de la Generalitat de Catalunya, òrgan competent en matèria de caça i qui redacta anualment el Pla Tècnic de Gestió Cinegètica com a òrgan gestor de les Zones de Caça Controlada. En aquest sentit, el DARPA ha informat que el pla de caça per a aquesta temporada haurà de ser revisat a fi d’assolir els objectius de la gestió bo i modificant el calendari previst.

compartir