-- 07/05/2018

Aquest any el ParcNatural també serà escenari de diferents actuacions de neteja dins el Let’s Clean Up Europe, una campanya de voluntariat ambiental que promou accions de recollida de deixades als espais naturals per alertar sobre la gran quantitat de residus que s’hi llencen de manera incontrolada, coordinada per l’Agència de Residus de Catalunya. Aquest any a més també es realitzarà la Ultra Clean Maraton on dos esportistes realitzaran una marató diària per diferents espais naturals del país amb l’objectiu de recollir el màxim de residus. L’últim tram d’aquesta acció recorrerà Collserola.

Com en anys anteriors durant el segon cap de setmana de maig—i dies anteriors i posteriors a aquestes dates— es celebrarà el Let’s Clean up Europe 2018. Aquest any el Parc Natural de Collserola s’hi realitzaran les següents propostes, la major part d’elles organitzades pel Consorci del Parc i diferents entitats, algunes de les quals obertes a tota la ciutadania:

  • 8 de maig, escola Fàsia, acció de neteja als voltants del Centre d’Informació i Àrea de lleure de Santa Maria de Vallvidrera, Barcelona.
  • 11 de maig, BCN Fòrum District, acció de neteja a la zona del Castell de Torre Baró, Barcelona.
  • 11 de maig, ACER i Lafarge, acció de neteja a la zona de la riera de Tapioles, a Montcada i Reixac.
  • 12 de maig, Collserola Verda, neteja pel camí d’accés a la font Muguera, a Ciutat Meridiana, Barcelona [activitat oberta. Inscripcions la mateixa setmana al telèfon del Centre d’Informació 93.280.35.52].
  • 12 de maig, Societat de caçadors de Sant Just i Diablets de Sant Just 2013, neteja a la font del Ferro, a la zona de Sant Pere Màrtir, Esplugues del Llobregat.
  • 13 de maig, diverses entitats del Papiol, neteja a la zona de ca n’Amigonet, El Papiol.
  • 13 de maig, AGBAR, acció de neteja a la zona de Finestrelles, Barcelona.
  • 20 de maig, ACER, acció de neteja a la zona de la riera de Tapioles, a Montcada i Reixac

[activitat oberta. Inscripcions al web de l’associació www.acer-associacio.org].

  • 23 de maig, AC Hotels Marriot, neteja a diferents punts de la riera de Vallvidrera, Barcelona i Sant Cugat.
  • 27 de maig, Òmnium Cultural Esplugues, neteja als voltants de la font de la Senyora i de la font del Ferro, a la zona de Sant Pere Màrtir, Esplugues del Llobregat.

Lets Clean Up Europe, coordinat a nivell català per l’Agència de Residus de Catalunya, té com a objectius alertar la societat europea sobre la gran quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada als espais naturals, i promoure accions de recollida dels que s’han abocat en boscos, platges, rius, etc.  Forma part del programa de la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Ultra Clean Marathon 2018

Com a novetat d’enguany durant la setmana del 13 al 19 de maig es realitzarà la Ultra Clean Marathon. Durant aquests dies dos esportistes realitzaran una marató diària per diferents espais naturals del país amb l’objectiu de recollir el màxim de residus. L’objectiu d’aquesta proposta és augmentar la conscienciació i mobilització ciutadana, reduir residus en espais naturals i promoure mesures de conservació de la natura. Alhora, vol fer créixer el compromís de les persones esportistes en la cura del medi ambient, i la promoció de curses i activitats esportives solidàries i alhora sostenibles.

L’últim tram de la Ultra Clean Marathon, el 19 de maig, passarà pel Parc Natural de Collserola. L’entitat Ambientúbers, conjuntament amb el Consorci, organitzaran una neteja en un dels punts del trajecte. [activitat oberta. Inscripcions la mateixa setmana al telèfon del Centre d’Informació 93.280.35.52]

compartir