-- 20/05/2022

El Parc Natural de Collserola acollirà diferents activitats de la Setmana, una campanya que vol conscienciar sobre la necessitat de preservar la biodiversitat i de visibilitzar la necessitat d’implicar-nos col·lectivament per treballar contra l’emergència climàtica i ecològica.

La Setmana de la Natura 2022 té lloc del 22 de maig al 5 de juny –entre el Dia Internacional de la Diversitat Biològica i el Dia Mundial del Medi Ambient– i, un any més, des del Parc Natural de la Serra de Collserola ens encanta participar-hi!

És una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), una entitat sense ànim de lucre de 2n nivell, formada per associacions, fundacions, administracions públiques, universitats i centres de recerca. La Setmana vol promoure accions a favor de la natura i donar a còneixer les entitats Ambientals a la ciutadania.

Amb el lema La Natura ens dona vida, enguany es vol fer èmfasi en la pèrdua de la biodiversitat i en la degradació del patrimoni natural, dos fets que estan succeïnt més ràpidament del que mai havia passat, i que incideixen plenament en la salut dels ecosistemes, de la qual en depenem els humans i totes les espècies. El 75% de la fauna i la flora de Catalunya están en risc, i cal dons actuar. La Setmana de la Natura, de la mà de les entitats ambientals, acull tot un ventall d’activitats que permeten conèixer, implicar-se i pasar a l’acció a favor de la natura.

El Consorci, conjuntament amb diverses entitats, hem preparat un programa d’activitats diverses que van en aquest sentit, i que segons tipologia, són les següents:

Activitats de voluntariat:

 • 22 de maig. Actuació de seguiment dels arbres singulars del PN Collserola, amb l’Associació Collserola verda. Zona Sant Feliu de Llobregat Horari: De 10 a 13:30h. Activitat tancada.
 • 22 de maig. Actuació de conservació i millora d’un espai fontinal amb l’Associació Collserola verda. Lloc font del Bon Pastor (Sant Cugat del Vallès) Horari: De 10:00 a 13:30h. Activitat tancada.
 • 24 de maig. Actuació de conservació i millora de l’espai fontinal de la font del Bacallà amb l’escola Gravi (Barcelona). Lloc font del Bacallà (Barcelona). Horari: De 10:15 a 12h. Activitat tancada.
 • 25 de maig. Actuació de recollida i classificació de deixalles amb l’Escola Isabel de Villena d’Esplugues de Llobregat. Lloc: Sota Sant Pere Màrtir (Esplugues de Llobregat). Horari: De 10:15 a 12h. Activitat tancada.
 • 26 de maig. Actuació de recollida i classificació de deixalles amb l’Escola UTMAR d’Esplugues de Llobregat. Lloc: Sota Sant Pere Màrtir (Esplugues de Llobregat). Horari: De 10:15 a 12h. Activitat tancada.
 • 27 de maig. Actuació de condicionament i millora d’espais propers al Centre d’Informació amb l’Empresa Clarivate Analytics. Lloc: Voltants Centre d’Informació (Barcelona) Horari: De 9:30 a 13:30h. Activitat tancada.
 • 28 de maig. Actuació de recollida i classificació de deixalles i conservació de la font del Ferro amb Òmnium Cultural del Baix Llobregat Est. Lloc: Sota Plaça Mireia i font del Ferro (Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern). Horari: De 10:15 a 13:30h. Activitat tancada.
 • 29 de maig. Vols col·laborar? Actuació de manteniment de l’espai del torrent de Canyelles: Reg dels plançons i control de planta exòtica invasora. Organitzada conjuntament pel Castell de Torre Baró i el CPNSC. Lloc: Torrent de Canyelles (Barcelona). Horari: De 10 a 13:30h. Activitat amb inscripció prèvia al telèfon Centre d’Informació: 932803552.
 • 2 de juny. Actuació de conservació del Fornot de la Torre amb la Fundació Ciutat i Valors. Lloc. Fornot de la Torre (Sant Feliu de Llobregat). Horari: 10:30 a 13h. Activitat tancada.
 • 4 de juny. Actuació d’investigació dels espais fontinals del torrent de Tapioles amb l’Associació Fes Fonts Fent Fonting. Lloc: Torrent de Tapioles (Cerdanyola del Vallès). Horari: De 10:15 a 13:30h.  Activitat tancada.

Visites, exposicions, xerrades i/o sortides guiades:

 • 22 de maig. D’excursió amb… El Club Muntanyenc de Sant Cugat. L’Observatori Fabra       Horari: De 9 a 13h. Activitat amb inscripció prèvia al telèfon Centre d’Informació: 932803552.
 • 28 de maig. Passejada temàtica: Pol·linitzadors. Lloc: Centre d’Informació. Horari: d’11 a 13:30 h. Activitat amb inscripció prèvia al telèfon Centre d’Informació: 932803552.
 • 4 de juny. Paisatges amb sabor d’aquí: un hort prop d’un bosc de ribera. Seguint el curs de la riera de Vallvidrera gaudirem de l’espectacle de la natura i ens arribarem fins a la finca de Can Santoi on hi descobrirem un interessant projecte agroecològic. Horari: de 9:30 a 13:30 h. Coorganitzat amb el Centre Cívic l’Elèctric. Activitat amb inscripció prèvia al telèfon Centre d’Informació: 932803552.
 • 4 de juny. Descoberta en família: Les papallones de Collserola. Lloc: Centre d’Informació del Parc. Horari: Dos torns: 11 i 12:30 h. Activitat amb inscripció prèvia al telèfon Centre d’Informació: 932803552.
 • 22, 29 de maig i 5 de juny. Vesteix Can Coll d’Haikus. Recorregut autoguiat per Can Coll CEA i entorns, amb parada especial al Jardí de les Papallones, amb propostes per a que les teves pròpies composicions poètiques omplin l’espai. Visionat de ¨Haikus de Collserola¨, ¨Can Coll, et sento¨ i ¨Plantem Poesia 2022¨. Mostra de llibres natura per a totes les edats. Lloc: Can Coll centre d’educació ambiental. Horari: de 10.00 a 14:00. Sense inscripció prèvia.

Tota la informació sobre aquestes i la resta de propostes de la setmana està disponible al web de la setmana: www.setmananatura.cat

La Setmana de la Natura compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Forma part de la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible.

Per a les entitats sense ànim de lucre és una oportunitat per mostrar els projectes o actuacions que estan realitzant, i per a la ciutadania, el moment perfecte per conèixer associacions i col·lectius on poder col·laborar en la conservació del medi ambient i del patrimoni natural.

Més informació:

compartir