-- 11/11/2019

Entre el 18 i el 22 de novembre a diferents camins i carreteres del Parc Natural

S’actuarà, mitjançant l’ús d’un producte insecticida, a diferents pinedes del Parc Natural de Collserola per reduir les poblacions de processionària. L’actuació es durà a terme principalment a Barcelona, Montcada i Reixac i diferents zones del Baix Llobregat.
Mapa interactiu de l’actuació fitosanitària.

L’objectiu del tractament és actuar sobre les erugues de processionària (Thaumetopoea pityocampa) als llocs on s’ha detectat una incidència més important d’aquesta plaga forestal. Principalment a les pinedes del vessant barceloní, del Llobregat i del Besós a més d’algunes àrees de lleure i miradors del parc.

El tractament només es fa a les vores dels camins freqüentats on s’ha detectat un major nombre d’individus adults (papallones) amb l’objectiu d’evitar les al·lèrgies que provoquen tant a persones com animals de companyia.

Es fa mitjançant un tractor equipat amb canó atomitzador amb un producte insecticida, Fastac, inclòs a la Llista Única Europea de Productes Fitosanitaris. La matèria activa d’aquest producte és l’Alfa Cipermetrin, amb una categoria ecotoxicològica de nivell A.

Les dates previstes per a l’actuació són del 19 al 23 de novembre, però poden ser modificades depenent de les condicions meteorològiques, ja que amb pluja o vent no es pot realitzar el tractament.

La gestió de la població d’aquesta plaga forestal també inclou un seguiment de les poblacions. L’estudi, que es realitza des de l’any 1988, es desenvolupa durant els mesos de juny a l’octubre i consisteix en la instal·lació de caixes trampa amb feromones per tal de capturar i fer una estimació de les poblacions de les papallones de la processionària del pi. Hi ha establertes 8 àrees, amb 61 caixes trampa en total.

El darrer tractament amb insecticida es va realitzar el mes de novembre de l’any passat a diferents àrees del Parc amb una alta efectivitat i on es va poder constatar la reducció la població.

compartir

Més informació