-- 19/04/2018

Alumnes l’INS Gorgs de Cerdanyola del Vallès han desenvolupat el seu servei comunitari realitzant tasques de voluntariat ambiental al Parc Natural de Collserola i a espais patrimonials que formen part del Museu d’Història de Cerdanyola. L’actuació es va desenvolupar entre els dies 10 i 12 d’abril i hi van participar vora 120 alumnes del centre

Entre els dies 10 i 12 d’abril, vora 120 alumnes de 4rt d’ESO de l’INS Gorgs, organitzats en grups d’aproximadament 20 persones, acompanyats pel seus professors/es i assessorats pes tècnics d’ambdues entitats, van poder realitzar diferents actuacions al Parc Natural de Collserola i a dos dels espais patrimonials que formen part del Museu d’Història de Cerdanyola: el poblat iber de ca n’Oliver i l’ermita de Santa Maria de les Feixes. Aquesta acció correspon a les hores de servei actiu a la comunitat del seu treball de Servei Comunitari.

Al Parc Natural van fer tasques de manteniment i conservació dels diferents elements de la zona de la font Nova i la font Vella de la finca de Can Catà, de mapització i arrencada d’algun focus d’espècies vegetals invasores, i de revisió de la senyalització de la zona compresa entre Can Canaletes i Can Catà.

En el cas del poblat iber de ca n’Oliver i de l’ermita de Santa Maria de les Feixes, van fer tasques de manteniment i posada a punt d’aquests espais de cara al Dia internacional dels museus, que se celebrarà el proper 18 de maig.  Amb motiu d’aquesta diada, Ca n’Oliver estarà obert del 18 al 20 de maig en el seu horari habitual, i Santa Maria de les Feixes el diumenge 20 de 10 a 14 h.

En tots els casos, a l’inici de la jornada, els diferents tècnics van fer una breu presentació de les característiques més remarcables de l’equipament o del tema a tractar, de les tasques a realitzar, així com de la importància de la seva col·laboració.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, Elvi Vila, va visitar els espais que formen part del Museu d’Història el dijous 12 d’abril, i va poder agrair personalment a l’alumnat de 4t d’ESO de l’INS Gorgs la tasca duta a terme.

La realització d’aquest projecte ha estat possible gràcies a la coordinació i el treball conjunt del professorat del centre, dels tècnics del Consorci del Parc Natural, del Museu d’Història de Cerdanyola i del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Cerdanyola. Tot i que encara s’ha de valorar més exhaustivament, sembla que ha estat una experiència positiva per a totes les parts, inclòs l’alumnat.

compartir