-- 31/08/2021

Un any més el Parc Natural de Collserola posa en marxa les inscripcions per a les activitats del programa pedagògic “El Curs al Parc”, un conjunt de propostes orientades a generar emocions, vivències i aprenentatges a través del contacte directe amb la natura, la història i el patrimoni cultural del Parc Natural.
curs al Parc 2021-2022

Aquesta oferta d’educació ambiental, amb més de tres dècades de trajectòria, continua mantenint ben present l’objectiu d’apropar els valors de la serra a l’alumnat i al professorat. La proposta inclou més de 30 programes diferents per conèixer i gaudir del Parc des de diferents punts de vista, en funció de les necessitats educatives de l’alumnat i dels interessos dels docents.

Les activitats es desenvolupen als equipaments que gestiona el Consorci i estan adreçades al conjunt de la comunitat educativa, tant a l’alumnat (des dels 2 anys fins a nivell universitari o de grau superior, escoles d’adults i centres d’educació especial) com al professorat (sessions de didàctica, cursos de formació, etc.). El programa inclou des d’activitats de primer contacte i descoberta de Collserola, centrades en l’aprenentatge vivencial, positiu i motivador a través de la interacció directa amb els elements naturals, culturals i històrics del Parc; com també propostes centrades en el coneixement més en detall dels fenòmens i la realitat de l’entorn a través de metodologies de recerca i de participació activa que contribueixin a formar una ciutadania crítica i activa.

Les activitats que formen part del programa pedagògic del Parc Natural de Collserola han estat adaptades a les normatives i protocols vigents per reduir el risc de contagi de la covid-19, la qual cosa ha fet que algunes propostes hagin vist modificats aforaments o dinàmiques. No obstant això, des del Parc continuem compromesos amb mantenir la qualitat educativa i alhora vetllar per la salut i seguretat de tothom, tot  assegurant el dret dels infants i joves a gaudir de l’aire lliure i dels espais naturals. Cal destacar que el curs passat, a excepció dels dies de confinament, els equipaments del Parc van realitzar activitats educatives cada dia i sense cap cas de contagi o confinament.

INFO COVID-19

Seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries vinculades a la COVID-19, els equipaments, activitats i espais s’han adaptat per tal que siguin del tot segurs.

El Parc és un espai natural saludable i acollidor, però per a què pugueu fer una visita segura cal que prengueu les següents mesures:

  • Seguiu en tot moment les indicacions dels educadors que us han assignat
  • La mascareta és obligatòria per a majors de 6 anys, fins i tot a l’exterior
  • Mantingueu les distàncies de seguretat entre persones no vinculades
  • Utilitzeu l’hidrogel o el sabó sanitari abans i després de cada activitat
  • Seguiu els itineraris senyalitzats i les zones d’esbarjo indicats

Com fer les inscripcions

Us convidem a entrar al nou cercador que hem habilitat a l’espai web https://parcnaturalcollserola.cat/el-curs-al-parc/ per conèixer totes les propostes que teniu al vostre abast. Hi trobareu les fitxes de cada activitat educativa en format pdf descarregable amb informació actualitzada (els seus objectius i metodologies, el seu disseny pedagògic o quins recursos educatius incorporen, etc.) que de ben segur us facilitarà l’encaix amb les vostres programacions didàctiques.

Un cop tingueu decidida quina activitat voleu fer aquest curs amb nosaltres, recordeu que per reservar-la només cal que ens truqueu en horari de 9:30 a 14 h, o bé al Centre d’Informació del Parc (93.280.35.52) o a Can Coll CEA (93.692.03.96) segons l’activitat triada. El període d’inscripcions s’obre aquest mateix dimecres 1 de setembre.

Més recursos per incloure Collserola a les vostres programacions

Les activitats d’educació ambiental són, sens dubte, oportunitats per gaudir dels beneficis que la natura ens ofereix com a proveïdora de salut i benestar físic i emocional, en les quals tot el Parc Natural esdevé un entorn educatiu saludable i segur. No en va, a més dels centres d’atenció al públic i els centres educatius, podeu comptar per desenvolupar-hi activitats educatives amb les àrees de lleure, els miradors o punts panoràmics, els senders i els camins de passejada. També trobareu proposes pedagògiques desenvolupades per altres equipaments educatius situats dins o als límits del Parc.

 

 

En aquest sentit, recordeu que a més de les activitats del programa “El Curs al Parc”, l’oferta educativa també compta amb el Centre de Documentació i Recursos Educatius. Aquest equipament posa a l’abast d’escoles, entitats i de la ciutadania general un servei gratuït d’atenció i assessorament pedagògic personalitzat, així com de consulta i préstec de recursos educatius que us pot ser de gran ajuda per aprofitar al màxim totes les oportunitats educatives que Collserola ofereix.

Us desitgem a tots i totes un molt bon curs escolar 2021-2022, més sostenible i segur.

compartir