-- 07/07/2023

Coneguem els vertebrats del Parc. Projecte Educatiu de disseny, artesania i natura

Una sorprenent col·lecció de fauna vertebrada ocupa temporalment  el vestíbul del Centre d’Informació del Parc. Son 25 espècies entre mamífers, ocells rèptils i amfibis propis del Parc, representats a través del filtre creatiu i estilístic dels alumnes del 2n curs de Gràfica Publicitària de l’Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques Serra i Abella.

 

Son 25 peces de marqueteria avançada i dissenys nets i acolorits. Cada animal es presenta en una base rodona finament ornamentada i un petit text descriptiu. L’objectiu en tots els casos és cercar el punt de trobada entre el llenguatge artístic i la descripció científica. S’intenta que la estilització gràfica no traeixi o desfiguri la realitat, si no que li doni una expressivitat diferent i n’emfatitzi els trets més significatius.

 

És un projecte de treball que en aquest cas ha comptat amb el suport puntual del Parc, per facilitar als alumnes el coneixement de les espècies i els sistemes naturals de la serra, i oferir un espai per a l’exposició de les obres finals.

 

S’emmarca en una voluntat de col·laboració més amplia per tal que els objectius artístics esdevinguin una via d’aproximació i  aprenentatge sobre la realitat de l’espai natural, alhora que s’ofereixen escenaris i oportunitats en el context del Parc perquè el treball formatiu transcendeixi l’espai de l’aula.

 

Aquest no és el primer projecte, i esperem que no sigui l’últim fruit d’aquesta col·laboració. El 2017 ja és va dur a terme una primera experiència dissenyant un joc amb infografies sobre la diversitat biològica que defineix els principals hàbitats del  Parc https://www.youtube.com/watch?v=UP51xTQcJV

El projecte és coordinat des de l’ESDAP per Joan Morales i compta també amb el mestratge de Bea Gil.

compartir