-- 23/04/2018

El Parc Natural de Collserola se suma a la celebració de la Biomarató, una competició amistosa internacional d’observacions naturalistes que es realitza a tots els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona entre els dies 27 i el 30 d’abril

La Biomarató és el City Nature Challenge local de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El City Nature Challenge (CNC) és una competició amistosa internacional d’observacions naturalistes. La competició es farà a l’estil bioblitz, és a dir, una marató d’observacions naturalistes per registrar tantes espècies com sigui possible en un lloc i un temps determinats.

El Parc Natural de Collserola ha inclòs dins el programa l’activitat “Desperta primavera” que es desenvoluparà al Centre d’Informació dissabte 28 d’abril, entre les 11 i les 13.30 h. Per participar-hi cal inscriure’s, el mateix dia, al taulell del Centre.

Durant la sessió es recolliran les observacions de flora i fauna i es pujaran a la plataforma Natusfera, eina en forma de quadern de camp on tots els participants de la Biomarató enregistraran les dades.

Altres entitats i ajuntaments de l’Àrea Metropolitana de Barcelona també organitzen propostes. Pots consultar el programa complert a: https://biomarato.creaf.cat/activitats/

També es pot participar a nivell individual anotant totes les observacions que realitzis durant el cap de setmana, en algun dels 36 municipis que conformen l’AMB, entrant-les a la plataforma Natusfera. Les observacions quedaran disponibles per a tothom i, posteriorment, passaran a formar part de GBIF (Infraestructura Mundial d’Informació en Biodiversitat, per les sigles en anglès), que amb gairebé 900 milions de registres constitueix la major xarxa mundial de dades de biodiversitat. D’aquesta manera les dades seran útils per a la ciència i per afavorir la conservació de la naturalesa de les nostres ciutats.

compartir