-- 22/03/2023

Sota el nom L’aigua que sona, el dissabte 18 de març els entorns del pantà de Vallvidrera i la Casa del guarda van acollir més d’un centenar de persones que van gaudir d’un matí ple d‘activitats per posar en valora la importància de l’aigua dolça i la seva gestió sostenible.

Amb una programació àmplia i variada, per segon any consecutiu, el Consorci organitza aquesta jornada conjuntament amb els centres cívics dels barris de muntanya Vallvidrera-Vázquez Montalbán i l’Elèctric i el Casal de Barri Can Rectoret.

 

Per als més petits, tallers infantils de fabricació de pals de pluja i un espectacle sobre la importància de l’aigua en el dia a dia amb Nat, la Toli Clown, van atraure més de seixanta persones.

A l’interior de la Casa del guarda es van poder experimentar els sons de l’aigua a través de l’aquòfon, un instrument electrònic activat pel degoteig de l’aigua sobre sensors, acompanyat per les notes d’un trompetista. Us espectacle de petit format en un entorn acollidor, que va captivar tota l’assistència.

 

Per mitjà d’uns suports audiovisuals i uns auriculars, grans i petits van sentir el so de l’aigua d’alguns espais fontinals de Collserola, acompanyats d’imatges en homenatge a les fontades de Collserola, elaborat de forma comunitària amb el veïnat de la zona.

 

L’escaperoom Empantanats és una nova proposta del Consorci als voltants del pantà, que va motivar molts participants a la descoberta de la història i natura de l’entorn a través del joc amb els seus telèfons mòbils. Més de quaranta persones van descarregar l’aplicació Empantanats, que ja està disponible per a tothom.

 

Descarregueu-vos l’aplicació Empantanats

 

El Dia Mundial de l’Aigua, el 22 de març, enguany amb el lema “Accelerar el canvi, què hi podem fer?” és una de les 4 efemèrides ambientals que també celebren les biblioteques i centres de documentació ambientals de Catalunya. A la jornada vam convidar tothom a deixar les seves impressions en un mural col·laboratiu i es va exposar material i recursos sobre l’aigua del Centre de Documentació i Recursos Educatius del Parc Natural.

 

Podeu consultar al web un Recull de recursos sobre l’aigua 2023

compartir