-- 29/09/2021

Un dels fenòmens naturals que anuncien la tardor és el pas dels ocells migratoris, que en el seu viatge de retorn cap al sud, aprofitant aquest moment es celebra arreu i des de fa anys el Dia Mundial dels Ocells.

Enguany al Parc es realitzarà el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre. El diumenge 3 és el dia central de la celebració amb la Festa dels Ocells a Can Coll, que presenta un programa atractiu d’activitats i propostes per a tots els públics, més reduït que en altres ocasions per tal de complir amb les normatives de prevenció pel Covid19.

Aquest any aprofitarem per conèixer de més a prop el seguiment nocturn de la migració d’ocells, el NOCMIC. En Xavier Riera, de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), realitzarà una xerrada on explicarà en què consisteix aquest projecte de ciència ciutadana. Està recomanada a partir dels 12 anys cal inscripció prèvia al telèfon de Can Coll CEA  936 920 396

També tindreu la oportunitat de conèixer els ocells que viuen al voltant de l’equipament amb la passejada guiada “Ocells de bosc, ocells de conreus”. 

Per als més petits es realitzaran tallers de manualitat, de conta contes i un racó de llibres sobre ocells. 

Com cada diumenge podreu visitar la masia de Can Coll i les seves exposicions o visitar de manera lliure la granja de Can Coll. 

A més, el dissabte dia 2 podreu gaudir d’una passejada temàtica al Centre d’Informació del Parc amb el títol Vols d’ocells. Us acompanyaran els guies del Parc. Cal inscripció prèvia trucant al telèfon 93.280.35.52

I recordeu que fins el diumenge dia 2, podeu pujar al Turó de Magarola i gaudir de l’espectacle del vol dels ocells rapinyaires en migració. Tindreu l’ajut  d’ornitòlegs experts que us ajudaran en la identificació de les espècies.

El Dia Mundial dels Ocells és una campanya organitzada per BirdLife Internacional a escala mundial i que a nivell català coordina SEO /BirdLife Catalunya.  Les diferents activitats de l’edició d’enguany busquen donar a conèixer el món de les aus i les amenaces a les que s’enfronten. 

compartir